Tržište rada

Google Hire - nova platforma za razmjenu i traženje poslova

Sci-Tech / Flash | 18. 04. 2017. u 12:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LinkedIn, Greenhouse, Jobvite i slične platforme odavno su se na globalnoj razini etablirale kao nezaobilazna točke u traženju i ponudi poslova.

Kako pojedinci, tako i poslodavci na ovim i sličnim društvenim mrežama fokusiranim na tržište rada već godinama grade poslovne mreže. Google je do sada bio potpuno izvan ovog dijela tržišta, ali sada su i u jednoj od najvećih svjetskih kompanija odlučili napraviti nešto po tom pitanju.

Kako prenosi portal Axios, uskoro će Google u produkciju pustiti Google Hire, novu platformu koja će pokušati osvojiti dio tržišta za razmjenu i potražnju poslova.

Za sada se sve odvija u popriličnoj tišini, no u Google Entreprise & Cloud odjelu vrijedno rade na razvoju nove usluge. Navodno je u temelju Google Hire projekta kojega vodi Diane Greene, bivši startup Bebop kojega je Google kupio 2015, prenosi Zimo.co.

Trenutačno nema detaljnijih informacija o tome kako će točno izgledati Google Hire platofrma, kao što još uvijek nije definirano kada će Google lansirati ovaj projekt.

Ipak, ne treba sumnjati kako će Google Hire biti apsolutno zanimljiv, barem u prvim danima ili tjednima, dok se ne vidi hoće li doista moći napasti trenutačno najjače igrače u ovoj tržišnoj utakmici.

Kopirati
Drag cursor here to close