Pripreme za natjecanje

FSR racing team Mostar pravi novi bolid i treba vašu podršku

Sci-Tech / Flash | 15. 03. 2016. u 11:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''FSRacing team'' Fakulteta strojarstva i računarstva u Mostaru sudjeluje u projektu'' Formula Student'' koji je do sada prvi studentski projekt ovakve prirode i jedan od najvećih studentskih projekata na području Bosne i Hercegovine.

Sam projekt najveće je i najbolje natjecanje u oblasti motornih sportova u Europi. Osnova projekta ''Formula Student'' je izazvati studente iz cijelog svijeta koji kao zadatak imaju samostalno dizajnirati, izgraditi i marketinški razviti svoj jednosjedni trkaći automobil (bolid) kao proizvod spreman za tržište.

Uz mnogo uloženog vremena i truda, te sponzorstva i donacija ''FSRacing team'' je uspješno realizirao bolid lat. Ammodytes – odnosno ''Poskok'' sa kojim se predstavio na natjecanju u Českoj, održavanom od 3. do 6. rujna 2015. godine. Na natjecanju je sudjelovalo preko 40 ekipa sa sveučilišta iz Njemačke, Francuske, Češke, Velike Britanije, Finske i drugih zemalja širom Europe i svijeta. Uz tako veliku konkurenciju FSRacing team kao prvi i jedini tim iz BiH osvojio je 20 mjesto.

S velikom željom za usavršavanjem svojih performansi i teoretskog znanja te još većeg razvoja iskustva, vještine i profesionalnosti projekt je nastavljen. Zainteresiranoststudenata za sudjelovanje u ovom projektu je sve veća i veća što je rezultiralo primanjem novih članova.

Danas se tim sastoji od 30 članova koji su podijeljeni na dio za '‘financije i marketing'’ te ''tehnički dio'’. Cilj tima je izgraditi novi, već izmodelirani bolid koji će biti bolji i profitabilniji od prethodnog i sa kojim će na sljedećem natjecanju predstaviti ne samo Sveučilište u Mostaru, nego i BiH u cjelini.

Kako bi se projekt uspješno realizirao potrebna je podrška svih mogućih sponzora/donatora koji imaju želju pomoći studentima i sudjelovati u ovom zaista velikom projektu­ prvom u Bosni i Hercegovini ovakve prirode.

Svi zainteresirani sponzori /donatori koji su voljni sudjelovati bilo u vidu financijske potpore ili donacijom materijala, te uslugama izrade mogu se javiti na službeni e­mail tima: [email protected]

Za više informacija posjetite web stranicu www.fsr.ba/fsracing ili facebook stranicu www.facebook.com/FSRacingTeamMostar.

Kopirati
Drag cursor here to close