Schüler Helfen Leben

Fondacija SHL objavljuje poziv za upis novih polaznika Akademije

Sci-Tech / Flash | 22. 03. 2016. u 16:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnaživanje mladih i ostvarivanje njihovog potencijala za preuzimanje vodeće uloge u društvu oduvijek je bilo u fokusu rada Fondacije SHL. U svom radu mladi su nam bili partneri, te su kroz edukacijske programe, savjetovanje, mentorstvo i podržavanje omladinskih projekata zajedno pokretali promjene u društvu, navodi se u priopćenju.

Potrebe mladih u BiH su glavna vodilja, zbog čega su razvili novi edukacijski program za mlade koji su svojim angažmanom dokazali kako mogu i žele utjecati na svoju okolinu, te služe kao primjer drugima. Fondacija Schüler Helfen Leben je prilikom pripreme Akademije obavila 6 mrežnih sastanaka na kojima je sudjelovalo preko 100 predstavnika civilnog sektora, formalnog i neformalnog obrazovanja, stručnjaka i mladih aktivista.

Trenutni nedostaci unutar civilnog sektora, profil ambasadora promjene koji je potreban našem društvu, dobre prakse u neformalnom obrazovanju kao i ključna znanja potrebana jednom mladom aktivisti, bile su samo neke od tema ovih razgovora. Konačno, potrebe našeg društva i mladih uspjeli smo pretočiti u napredan edukacijski program za mlade, koji će pored teorijskog znanja, steći i praktično iskustvo, kao i priliku da vlastite ideje realizuju u sklopu ovog jednogodišnjeg programa. Akademija je intenzivan, jednogodišnji edukacijski program osmišljen s ciljem osnaživanja i obrazovanja izuzetnih mladih koji imaju potencijal postati ambasadori promjene.

Namijenjen je mladima čiji karakter, iskustvo i vrijednosti odražavaju njihovu strast za angažmanom, društvenom pravdom i aktivizmom. Akademija će obrazovati 20 mladih ljudi kroz intenzivne i izazovne nastavne cjeline, s jednako zastupljenim omjerom teorije i prakse.

Program u svoj fokus stavlja osobni razvoj svakog sudionika, te će, pored usvajanja generalnih informacija i vještina, veliki dio programa biti posvećen razvoju specifičnih interesa sudionika. Neposredno po usvajanju novih znanja, sudionici će imati priliku primijeniti to znanje kroz intelektualno izazovne i stimulativne sadržaje, kao i osnažiti svoje djelovanje radom s našim trenerima i mentorima.

Po završetku programa, sudionici će imati samopouzdanje da pokrenu druge, biti detaljno upoznati s problemima našeg društva, posjedovati vještine za rješavanje tih problema, znati kako i kada preuzeti rizik, riješiti konflikt, izgraditi tim, te postati dio kritičke mase našeg društva. Fondacija SHL s ponosom objavljuje da je otvoren poziv za upis prve generacije sudionika programa Akademije, koji započinju s edukacijom u travnja 2016. godine.

Rok za dostavljanje prijava je 03.travnja 2016. godine do 12 sati. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem e- maila [email protected] , te na telefon 033 550 660.
Kopirati
Drag cursor here to close