SHL Event

Fondacija Schüler Helfen Leben u Mostar dovodi stotinu mladih iz cijele BiH

Sci-Tech / Flash | 11. 07. 2016. u 04:41 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnaživanje mladih i ostvarivanje njihovog potencijala za preuzimanje vodeće uloge u društvu oduvijek je bilo u fokusu rada Fondacije Schüler Helfen Leben (SHL).

''U našem radu mladi su nam bili partneri, te smo kroz edukacijske programe, savjetovanje, mentorstvo i podržavanje omladinskih projekata, zajedno pokretali promjene u društvu. Jedna od naših najvažnijih aktivnosti je konferencija ''SHL Event – Zajedno stvaramo'', na kojoj sudjeluje 100 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine'', rekao je Ermin Numić iz Fondacija / Stiftung Schüler Helfen Leben.

Ovaj dvodnevni događaj održat će se 14. i 15. srpnja u Mostaru. Svečano otvorenje SHL Eventa zakazano je za 14. srpnja u 14 sati u Hotelu Mostar.

Stotinu mladih iz cijele Bosne i Hercegovine imat će priliku razmijeniti iskustva i prakse iz omladinskog angažmana, izabrati najbolji projekt mladih koji je Fondacija Schüler Helfen Leben podržala protekle godine, izabrati Schüler Helfen Leben Veleposlanika aktivizma, te sudjelovati u velikoj volonterskoj akciji.

''Navedena volonterska akcija je glavni dio naše konferencije, jer za cilj ima da se mladi okupljeni na konferenciji bolje upoznaju sa gradom u kojem se konferencija održava, te na kreativan i mladalački način doprinesu razvoju tog grada. Za volontersku akciju u Mostaru izabrali smo uređenje parka Zvjezdara, gdje bi stotinu mladih očistilo park, obnovilo i osvježilo dječje igralište, klupe, sportski teren, posadili cvijeće i napravili mural za mlade grada Mostara'', ističe Numić.

SHL Event će obuhvatiti još jednu interesantnu aktivnost, tijekom koje će sudionici Eventa izaći na ulice, razgovarati sa Mostarcima i upoznati nevidljivu stranu Mostara.

Fondacija Schüler Helfen Leben je njemačka omladinska organizacija koja je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1993. godine i čiji je osnovni cilj poboljšati položaj mladih.

Fondacija SHL nudi niz mogućnosti za mlade kao što su programi neformalnog obrazovanja, financijska potpora projektima mladih, razvoj osobnog i profesionalnog kapaciteta, te razmjenu mladih Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Kopirati
Drag cursor here to close