Prva na redu - Banja Luka

Find Your SPARK event širi se po BiH

Da podsjetimo, Find Your SPARK je najpopularniji #SPARKevent koji se sastoji od izložbe najnovijih gadgeta, edukativnih IT radionica i zanimljivih gaming/edukativnih natjecanja.
Sci-Tech / Flash | 15. 05. 2019. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine događaj Find Your SPARK je u znaku broja četiri - već se četvrtu godinu zaredom održava, i to ovaj put u četiri grada! Prvi je Banja Luka, gdje će glavna tema biti robotika. Zabilježite subotu, 15.6.2019. u kalendarima, a kao mjesto održavanja unesite QLab u Banja Luci, priopćeno je iz SPARK-a.

Da podsjetimo, Find Your SPARK je najpopularniji #SPARKevent koji se sastoji od izložbe najnovijih gadgeta, edukativnih IT radionica i zanimljivih gaming/edukativnih natjecanja.

Banjalučki #FYS će biti fokusiran na osnovnoškolce i robotiku, no na samom gadget showu izložit ćemo i dronove, električna vozila, 3D i gaming gadgete. Djeca će cijeli dan moći besplatno isprobati Makeblock, Lego, Arduino i STEMI robotiće.

U isto vrijeme će se održavati radionica o robotici, gdje će sudionici naučiti sve o mBot i mBlock robotićima, kako se kreću, koje senzore koriste i slično. mBot je cjelokupno rješenje za vaše dijete koji daje praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici.

Ovaj jednostavan za sastavljanje mBot edukacijski robot set, navode iz SPARK-a, pruža neograničene mogućnosti da djeca nauče STEM zanimanja (znanost, tehnologiju, inženjering i matematiku). Predavači su Jelena Kalaba i Sandra Kozaragić iz Kliker škole programiranja. Nakon radionice slijedi i natjecanje.

Program događaja

10:00 - 17:00 Gadget Show: roboti, električna vozila, dronovi, 3D uređaji i igraće konzole

10:00 - 14:00 Brain Gym: radionica o robotici

14:00 - 15:30 Tech Challenge: natjecanje iz robotike

16:00 - 17:00 Proglašenje pobjednika i kraj događaja

''Find Your SPARK ne bi bio moguć bez naših partnera i sponzora: NSoft, SYNC, Vitinka, Kliker centar, Qlab, Rolograf i Krajina Klas. Događaj je besplatan - sve što trebate uraditi da biste sudjelovali je popunjavanje kratke forme: http://bit.ly/2HljfB7. Tech ljubitelji, vidimo se u Banja Luci! Next stop: Zenica!'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close