Marketing

Facebook želi konkurirati Googleu u web oglašavanju

Sci-Tech / Flash | 30. 05. 2016. u 06:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je još uvijek apsolutno neprikosnoven kada je u pitanju web oglašavanje, ali to ne znači kako Facebook neće pokušati napraviti sve u pokušaju da konkurira Googleu.

Upravo tako se može protumačiti najava da će najpopularnija društvena mreža na svijetu početi prikazivati oglase i onim korisnicima interneta i posjetiteljima raznih web stranica koji nemaju otvoren korisnički račun na Facebooku.

Prema pisanju portala The Wall Street Journal Facebook je najavio kako će oglašivačima nuditi oglase i izvan njihove mreže, javlja Zimo.co.

Smisao ovakvog načina oglašavanja je vrlo jasna, pogotovo u svijetu visokog profita, Facebook je očigledno shvatio kako im je njihovo "dvorište" postalo usko, pa su odlučili marketing proširiti i izvan njega. Slično kao i Google, Facebook će također pratiti navike korisnika putem "cookiea" kako bi im prikazao što relevantnije oglase.

Ako vas to već podsjeća na nekoga, radi se o vrlo sličnom, neki će reći gotovo istom načinu na koji Google prati svoje korisnike i na osnovu toga im filtrira prikazivanje oglasa.

Kopirati
Drag cursor here to close