Novi proizvod

Facebook odlučio napraviti modularni pametni telefon?

Sci-Tech / Flash | 22. 07. 2017. u 14:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ideja o modularnim telefonima je prije otprilike dvije, tri godine bila apsolutni hit i tada se činilo kako će se razvoj, proizvodnja i kompletno tržište pametnih telefona nezaustavljivo kretati upravo u tom smjeru. Pogotovo kada je Google sa svojim Ara projektom ušao u ovaj segment gotovo svi su se bili u stanju kladiti kako je koncept modularnog smartphonea apsolutno siguran.

Čak su i sami korisnici, koji su na kraju krajeva svima i uvijek najvažniji, jer svi od njih žive s velikim entuzijazmom komentirali mogućnost da dobiju modularni pametni telefon koji bi s vremenom mogli mijenjati ili nadograđivati.

I nije da se na tržištu nisu pojavili ovakvi modeli, ali su ih s vremenom svi proizvođači odlučili napustiti, primjerice LG je sa svojim modelom G5 trebao biti jedan od predvodnika tržišta, na kraju se sve pokazalo kao promašaj, prodaja je bila iznimno slaba, a ni modula nije bilo “na bacanje”, pa je sama kompanija odlučila napustiti razvoj modularnih pametnih telefona, javlja Zimo.co.

A u trenutku kada je Google objavio kako se spomenuti projekt Ara gasi modularni telefoni su postali samo jedna od neuspješnih postaja na suludoj autocesti moderne tehnologije. Postoji li mogućnost da ovaj koncept ipak na svojevrsni način uskrsne?

Možda, i to iz kompanije koja sasvim sigurno ne bi bila prvi izbor kada biste razmišljali o tome tko bi mogao pokušati napraviti pametni telefon koji se može “slagati”.

Riječ je o Facebooku, svi relevantni mediji su prenijeli informaciju kako je Facebook Američkom patentnom uredu predao prijavu na kojoj se jasno vidi grubi nacrt modularnog uređaja. Iako na fotografiji, iskreno, ne izgleda kao neodoljivi model pametnog telefona, nego više kao, recimo, nekakav zvučnik, gotovo svi su uvjereni kako je ovo ionako samo patent, odnosno kako će Facebook pokušati napraviti modularni smartphone.

Uostalom, iz arhive se izvlače i vijesti kako je određen broj onih koji su radili na Google Ara Projektu trenutačno u Facebooku na “tajnim zadacima” u njihovom odjelu za hardver…

A uostalom, Facebook je do sada uspio gotovo u svemu što je zamislio, pa nas ne bi iznenadilo da upravo iz ove kompanije ugledamo novi modularni pametni telefon.

Kopirati
Drag cursor here to close