Dijeljenje podataka

Facebook Messenger omogućio izravno dijeljenje Dropbox datoteka

Sci-Tech / Flash | 12. 04. 2016. u 06:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dijeljenje datoteka koje su spremljene na nekom od brojnih servisa u oblaku i do sada je bilo moguće putem Facebook Messengera, ali na nešto drugačiji način.

Prvo ste trebali otvoriti svoju Dropbox aplikaciju, pronaći datoteku koju želite podijeliti s prijateljem ili više njih, kopirati poveznicu, potom tu istu poveznicu "zalijepiti" u prozor konverzacije da bi "sugovornik" s druge strane mogao preuzeti datoteku.

Ako ste jedan od onih koji često dijeli datoteke sa svojim Facebook prijateljima, onda ovaj proces, iako ne traje predugo, zna biti pomalo nespretan, piše Zimo.co.

Zato su u Facebooku manipulaciju datotekama koje su smještene na Dropboxu, a želite ih dijeliti u Messengeru sasvim pojednostavili.

Od sada sve svoje tekstualne datoteke, fotografije ili video možete podijeliti izravno u "chat" prozoru Facebook Messengera. Dok imate otvoren "chat", dovoljno je da odaberete opciju "More" ("Više") i otvorit će vam se sve vaše datoteke smještene na Dropbox servisu za pohranu.

Naravno, prvi je preduvjet da na vašem pametnom telefonu imate instalirane obje aplikacije, Facebook Messenger i Dropbox. U svakom slučaju, za sve oni koji često dijele datoteke ovo je vrlo korisna opcija.

Kopirati
Drag cursor here to close