Where

eBay u Splitu namjerava zaposliti oko 200 programera

Sci-Tech / Flash | 24. 07. 2011. u 19:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

eBay, četvrta po veličini svjetska internetska kompanija, planira u Splitu zaposliti od 60 do čak 200 programera, doznaje Poslovni dnevnik.

Time bi u Splitu nastala jedna od najvećih softverskih tvrtki u Hrvatskoj. Usporedbe radi tek dvije kompanije u Hrvatskoj zapošljavaju više od 200 programera. To su IN2 grupa i Ericsson Nikola Tesla, i obje su, kao i većina domaće IT industrije, smještene u Zagrebu.

Internetski div eBay na hrvatsko je tržište došao preko američkog “start-upa” Where koji je u travnju preuzeo za 135 milijuna dolara. Where, koji je u Splitu početkom ove godine otvorio svoju podružnicu i zaposlio 15-ak programera na softverskom razvoju, prema planu novog vlasnika povećat će broj zaposlenih za četiri do pet puta.

Jedino zasad nije poznato hoće li povećanje biti proporcionalno u Splitu i SAD-u jer kompanija većinu od ukupno 120 radnika ima na plaći u SAD-u ili će se u Hrvatskoj zaposliti i više od očekivanih 60 programera.

Where će prema informacijama ostati samostalan poslovni subjekt. eBay je kupio Where kako bi podupro razvoj PayPala. Where se, naime, bavi geolokacijskim uslugama i tu je svojevrstan konkurent Google Mapsu, dok se PayPal bavi plaćanjima preko interneta.

Kopirati
Drag cursor here to close