Džemal Bijedić

Džani Pajić izabran za predsjednika Unije studenata Univerziteta ''Džemal Bijedić''

Sci-Tech / Flash | 12. 04. 2017. u 06:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jučer održanoj izbornoj sjednici Skupštine Unije studenata Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru za predsjednika Unije izabran je student Pravnog fakulteta Džani Pajić, a za potpredsjednicu studentica Ekonomskog fakulteta, Edna Voloder.

Za članove Predsjedništva izabrani su: Amar Handžo (Fakultet informacijskih tehnologija), Jasmina Kavazović (Nastavnički fakultet), Edna Voloder (Ekonomski fakultet), Amar Lavić (Mašinski fakultet), Mirza Lalić (Pravni fakultet), Aiša Korjenić (Agromediteranski fakultet), Faris Trešnjo (Građevinski fakultet), Sead Muminović (Asocijacija stanara studentskog centra) i kao predstavnicu Fakulteta humanističkih nauka Inesu Brekalo.

Novoizabrani predsjednik Unije studenata Džani Pajić naglasio je kako će sa novoizabranim Predsjedništvom inicirati nove projekte, a također realizirati aktivnosti koje su se realizirale i dosadašnjih godina.

Prvi projekt je Univerzitetska liga, te poručuje da se što veći broj studenata uključi u istu, a naveo je i to kako će nastaviti borbu za studentska prava kroz organe Univerziteta. 

Kopirati
Drag cursor here to close