“Dr. fra Mato Nikolić”

Dva milijuna maraka za šestu lamelu bolnice

Sci-Tech / Flash | 15. 09. 2016. u 14:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je u četvrtak na sjednici Odbora za izgradnju šeste lamele bolnice “Dr. fra Mato Nikolić”.

Na sjednici se razgovaralo o dosadašnjim aktivnostima na izgradnji šeste lamele bolnice u Novoj Biloj, te o organizaciji i financiranju izgradnje.

Izgradnjom šeste lamele, koja je započela ove godine, bolnica će dobiti prostor koji će omogućiti bržu dijagnostiku, prije svega u području patologije, kliničke citologije, mikrobiologije, transfuzije i laboratorije, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Ravnatelj bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” dr. Velimir Valjan istaknuo je da je sredstva za izgradnju većim dijelom osigurala Vlada Republike Hrvatske, a vrijednost projekta je gotovo dva milijuna maraka.

Prema riječima ministra zdravstva Srednjobosanskog kantona Nikole Grubešića, ovo će ulaganje donijeti višestruku korist jer će dovesti do rasterećenja postojećih, a osigurati nove kapacitete ovoj bolnici.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara nakon sjednice je izjavio da svi projekti koji će doprinijeti kvalitetnijem radu osoblja i boljoj njezi pacijenata bolnice u Novoj Biloj zaslužuju potporu.

Izgradnja šeste lamele bolnice je jedan od najvažnijih projekata središnje Bosne. Pored toga, poseban značaj ovog ulaganja je i potreba zapošljavanja 25 do 30 novih stručnjaka, što šalje pozitivnu poruku u javnost, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close