Jusko

Do 2018. godine gasi se analogni signal u BiH

Sci-Tech / Flash | 01. 12. 2016. u 14:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do kraja ove godine, eventualno u prvih deset dana siječnja 2017. tender za drugu fazu digitalizacije će biti raspisan, potvrdio je u intervjuu za Radio Bosne i Hercegovine, ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine, Ismir Jusko.

''Nama je cilj da okvirno do 31. siječnja 2018. godine zauvijek ugasimo analogni signal. Ministarstvo će sa svoje strane dati sve da se ispoštuju ti rokovi. Sami znate da Ministarstvo nije jedino od koga ovise ovi procesi. Da jesmo, vjerujte da bi to bilo puno prije završeno, ali evo trudit ćemo se da na osnovu jednog timskog rada i sveopćeg interesa provedemo proces digitalizacije'', rekao je Jusko.

Dodao je kako bi BiH od naplate digitalne dividende trebala dobiti ''nekih 100 milijuna KM i 30 milijuna, otprilike, za kontrolu našeg neba''.

''Znači samo s te dvije stavke Bosna i Hercegovina bi trebala, na godišnjoj razini, dobiti 130 milijuna konvertibilnih maraka, koje će iskoristiti kako za Javne servise, tako i za transportnu infrastrukturu. Zašto da mi novac koji nama pripada bacamo po strani?'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close