Konačno

Digitalni signal javnih emitera u BiH od 15. rujna

Sci-Tech / Flash | 29. 08. 2016. u 12:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve pripreme su završene i testno emitiranje digitalnog signala počet će do 15. rujna, kaže rukovodilac ekspertnog tima za digitalizaciju javnih servisa Zdravko Šavija. Dodaje da su svi problemi riješeni i da su spremni za taj dugoočekivani poduhvat.

"U idućih mjesec bavit ćemo se organizacijom i posljednjim pripremama kako bi sve bilo spremno za svečano puštanje testnog signala", istaknuo je Šavija.

Emitiranje testnog signala javnih RTV servisa – BHRT-a, RTRS-a i FTV-a na području Sarajeva, Banja Luke i Mostara predstavlja prvu fazu digitalizacije u BiH. Sva tri javna emitera u isto vrijeme će pustiti signal, navodi GlasSrpske.

Probno emitiranje digitalnog signala je, prema najavama nadležnih za ovaj proces, trebalo početi u proljeće. Na tom putu su se pojavile brojne prepreke, počevši od loših vremenskih uvjeta koji su znatno usporili pristup visokim vrhovima i postavljenje opreme, preko upražnjenje fotelje ministra komunikacija i transporta BiH, do trzavica i problema sa resorom obrane za dobivanje potrebnih dozvola.

BiH je jedina zemlja u Europi koja je propustila 17. lipanj 2015. godine kao krajnji rok za prelazak sa analognog na digitalno emitiranje signala.

Kopirati
Drag cursor here to close