Mostar

Deseta konferencija MUN-a na Koledzˇu ujedinjenog svijeta

Sci-Tech / Flash | 17. 02. 2016. u 15:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od petka, 19.2.2016. do nedjelje 21.2.2016. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru će biti domaćin desete konferencije Modela ujedinjenih naroda MUN 2016. Ovogodišnja konferencija će okupiti preko 140 sudionika iz cijelog svijeta i srednjih škola BiH, Srbije, Italije, Velike Britanije, Slovenije, Hrvatske, Španjolske, Njemačke, SAD-a, Meksika, Kanade, Palestine, Finske, Ekvadora.

Ceremonija službenog otvaranja će bit upriličena u petak sa početkom u 9 i 30 sati u prostorijama UWC-a Mostar, gdje će se prisutnima obratiti počasni gost desete MUN konferencije, suosnivač i vodeći analitičar Vijeća za demokratizaciju politika (DPC) Kurt Bassuener.

U nedjelju će u amfitetaru Ekonomskog Fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić Mostar generalnoj skupštini MUN-a prisustvovati počasni gost veleposlanik Republike Finske za Hrvatsku i BiH, Nj. E. Timo Rajakangas, koji će se obratiti svim učesnicima desete MUN konferencije. Istog dana se održava završna ceremonija i dodjela certifikata sa početkom u 13 i 30 sati.

Tijekom tri dana, učenici će kroz rad u MUN odborima (Vijeće sigurnosti, Vijeće za ljudska prava, Svjetska zdravstvena organizacija i Svjetska trgovinska organizacija) raspravljati o nizu aktualnih svjetskih tema i pitanja.

MUN konferencija u organizaciji UWC Mostar je najvec´a konferencija ove vrste za srednjoškolce u BiH. Osim utjecaja na svijest o globalnim pitanjima i razvijanja vještina javnog nastupa, konferencija zbližava mlade ljude iz različitih dijelova Balkana, te daje svim sudionicima priliku da sruše stereotipe i ostvare otvorena međuetnička prijateljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close