Rasprodaja

Dark web: Prodaje se 32 milijuna zaporki s Twittera

Sci-Tech / Flash | 10. 06. 2016. u 12:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodaju se zaporke s LinkedIn društvene mreže za poslovnjake, navodno su hakeri provalili čak i u profil Marka Zuckerberga, praktički na dnevnoj bazi se pojavljuju razne priče o ukradenim korisničkim podacima. Posljednja u nizu takvih vezana je uz Twitter.

Naime, na Dark Webu neimenovani haker iz Rusije prodaje čak 32 milijuna zaporki korisnika Twittera! Cijena je izražena u Bitcoin virtualnoj valuti, ali preračunata u "naše" američke dolare, iznosi točno 5,708 USD, prenosi Zimo.co.

Uz "oglas" za prodaju navedeno je kako se radi o podacima koji su bili pohranjeni u "plain tekst" datoteci i većina navodno pripada korisnicima iz Rusije. Dodano je i kako je riječ uglavnom o vrlo jednostavnim zaporkama, poput "123456", "123456789", "qwerty" i "password".

Twitter pak službeno tvrdi kako nije riječ o zaporkama koje su "provaljene" izravno s ove društvene mreže.

Tako je glasnogovornik Twittera napisao: "Uvjereni smo kako ovi podaci, korisnička imena, zaporke i sve ostalo nisu dobiveni nikakvim napadom na Twitter. Ne, naš sustav niti jednog trenutka nije kompromitiran niti je u njega "provaljeno". Svakodnevno intenzivno radimo na sigurnosti".

Oglasio se i glavni menadžer za sigurnosst Twittera, Michael Coates koji tvrdi: "Istražujemo posljednje vijesti o prodaji korisničkih podataka s Twittera na Dark Webu, ali isto tako tvrdim da naš sustav nije ugrožen, kompromitiran ili hakiran".

Nitko, dakle, nije demantirao da se podaci korisnika Twittera prodaju, a u konačnici je manje bitno kako su hakeri do njih došli...

Kopirati
Drag cursor here to close