Supermjesec

Danas je Krvavi mjesec - astrologinja otkriva što se smije raditi, a što ne

Sci-Tech / Flash | 29. 08. 2015. u 18:23 A.M.
Kopirati

Znanstvenici su odavno ustanovili da pun Mjesec ima poseban utjecaj na ljudsko ponašanje, a ovaj koji će se vidjeti danas, 29. kolovoza, bit će, u razmaku od svega nekoliko sati, istovremeno najtamniji i najsvjetliji pun Mjesec ove godine.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječ je o prirodnoj pojavi koju astrolozi nazivaju Krvavi Mjesec ili Supermjesec, a neki čak smatraju kako nagoviješta svojevrsnu apokalipsu. Ima li u tome istine i kako astrolozi zapravo tumače njegovo djelovanje na čovjeka, Index.hr je upitao  zagrebačku astrologinju Anđelku Subaši.

"Čovjek i Zemlja neodvojivi su dio beskonačnog svemira. Zemlja živi u zajedničkom ritmu s drugim planetima, a najsnažnije je povezana sa svojim satelitom Mjesecom. Plimni utjecaj Mjeseca je velik zbog njegove blizine Zemlji. Pun Mjesec, zbog reflektiranja sunčevih zraka, obasjava površinu Zemlje. Iako mi to ne vidimo, na isti način i Zemlja obasjava Mjesec. Ta pojava se zove 'pepeljasta svjetlost'. Najpoznatiji utjecaj Mjeseca je dokazano onaj na plimu i oseku, što je još davno objasnio znanstvenik Marko Antonio de Dominis.

Mjesec svojim gravitacijskim utjecajem privlači zemljinu površinu okrenutu prema njemu više nego središte Zemlje pa tako uzrokuje dizanje oceana. Na drugoj strani dolazi do otpuštanja vodene mase okrenute od Mjeseca pa tako dolazi do ritmičkog uzdizanja i spuštanja vodene površine. Plima i oseka utječu na mnoge biološke procese", tumači astrologinja dodajući da je dokazano da je u vrijeme punog Mjeseca povećana fermentacija stoga ne savjetuje buteljiranje vina u tom razdoblju.

"Puni Mjesec utječe i na stupanj zgrušavanja krvi, odnosno produžuje krvarenja (izbjegavajte operacije do 1. rujna). Školjke oštrige se otvaraju i hrane upravo kada Mjesec prolazi iznad njih" objašnjava astrologinja te dodaje da pun Mjesec utječe na naša psihološka, ali i fizička stanja: povećava emocionalnost, melankoličnost, plačljivost i nervozu. "Pogodan je za začeće, no treba izbjegavati operacije i čuvati se krvarenja", savjetuje astrologinja.

Kopirati