Radionica u Mostaru

Dado Ruvić: Fotografija je moj posao, hobi i ljubav

Sci-Tech / Flash | 23. 10. 2016. u 09:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru će se danas održati prvi jednodnevni PhotoWalk Mostar. Photowalk je u svijetu već odavno prepoznat kao jedan zanimljiv događaj gdje se na jednom mjestu okupi mnoštvo fotografa, bilo profesionalnih ili tek početnika, ali uglavnom svi zaljubljenici u fotografiju.

Predavač je Dado Ruvić, fotograf jedne od najpoznatijih svjetskih novinskih agencija Reuters, čije su fotografije krasile naslovnice BBC-a, The Times-a te brojnih drugih poznatih medija.

Photowalk sastoji se od dva događaja, radionice i foto šetnje kroz grad.

"Cilj radionice je da se fotografi druže i razmjene iskustva. Uvijek pomogne neki savjet i mišljenje fotografa. To je prvenstveni cilj ove radionice", izjavio je Ruvić.

Ljubitelji fotografije imat će priliku slušati Ruvićevo predavanje, piše N1.

"Tema današnjeg predavanje je primjena umjetničke fotografije u novinskoj fotografiji jer pojavom digitalnih fotoaparata novinska fotografija pomjerila je granice. Možemo napraviti puno ljepše fotografije. Cilj je kako napraviti estetski lijepu i privlačnu fotografiju te je prodati klijentu ili poslodavcu", kaže Ruvić.

Ruvić ima na stotine naslovnica, duplerica u najpoznatijim svjetskim novinama.

"Jako mnogo vremena provodim sa fotoaparatom jer se i u slobodno vrijeme bavim fotografijom. Ako ne snimam fotoaparatom, snimam dronom. Uvijek pratim što se događa, čitam novine, portale, gledam fotografije svjetskih fotografa. Fotografija nije samo moj posao, već hobi i ljubav'', ističe ovaj fotograf iz Zenice.

Na pitanje koja fotografija je izazvala najviše reakcija u dosadašnjem radu, odgovara: "Fotografije iz Srebrenice, zbog čega sam jako tužan. Trudim se BiH predstaviti u ljepšem svjetlu, kako bi ljudi shvatili da BiH nije samo rat, već da je i budućnost sa svim ljepotama. U Reutersu se trudimo da idemo ka ljepšim temama, da gledamo perspektivnije sa pozitivnim pričama".

Kopirati
Drag cursor here to close