Budva

Cross Border Coworking Conference: Započeo dvodnevni bogat program

Gotovo 200 sudionika iz regije, Europe i svijeta, koliko ih se okupilo se u hotelu Mediteran, ima priliku čuti iskustva 25 lokalnih, regionalnih i svjetskih stručnjaka te razgovarati s njima o coworking sceni i sve popularnijoj temi digitalnih nomada
Sci-Tech / Flash | 05. 10. 2021. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Panel diskusije, prezentacije, izlaganja i prilike za umrežavanje dio su bogatog programa Cross Border Coworking Conference koja je u utorak, 5.10.2021. godine započela u Budvi. Gotovo 200 sudionika iz regije, Europe i svijeta, koliko ih se okupilo se u hotelu Mediteran, ima priliku čuti iskustva 25 lokalnih, regionalnih i svjetskih stručnjaka te razgovarati s njima o coworking sceni i sve popularnijoj temi digitalnih nomada.

„Okupili smo cijelu co-working zajednicu na jedno mjesto, i to širu, iz cijele EU, a naši panelisti će predstaviti trendove razvoja co-working zajednica na globalnoj razini. Poseban fokus su nam digitalni nomadi koji su jako aktualna tema u regiji, a najviše je urađeno u Hrvatskoj. Crna Gora je krenula u proces izrade Programa za privlačenja digitalnih nomada i nadamo se da će ova konferencija dati određeni doprinos razvoju tog programa i privlačenju digitalnih nomada u Crnoj Gori i programskoj oblasti.“, na samom početku konferencije za medije je izjavio Aleksandar Janičić, menadžer projekta 2CODE kroz koji su Inovaciono poduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park organizirali konferenciju.

Foto: Bljesak.info / Cross Border Coworking Conference

Program je započeo uvodnim riječima Tamare Kojić, moderatorice konferencije koja je prisutne upoznala s govornicima, panelistima i detaljnim programom konferencija.

„Inicijative u regiji su takve da su nas okupile da razgovaramo kako kao regija možemo nastupiti i privući digitalne nomade koji mogu pridonijeti različitosti naših zajednica te da mi ne idemo u strane zemlje nego da drugi ljudi dolaze kod nas i donose nam iskustvo i novitete.“, medijima je rekla Tamara.

U uvodnim obraćanjima prisutne je pozdravio i gospodin Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koji je istaknuo značaj tematike konferencije za Bosnu i Hercegovinu, ali i cijelu regiju. Dvodnevni program konferencije će obuhvatiti razgovore o aktualnim pitanjima o digitalnim nomadima u regiji, njihovim iskustvima, ali i potencijalima koje zemlje regije imaju u pogledu privlačenja ove ciljne skupine.

Foto: Bljesak.info / Cross Border Coworking Conference

„Privilegiran sam što sam na ovom događaju i što sam već upoznao ljude iz cijele regije, ali i cijelog svijeta. Govorimo danas o budućnosti poslova, o co-workingu, različitostima i svemu onome što nas čeka. Pred nama su zanimljivi paneli i rasprave o tome kakvi nas izazovi čekaju, gdje svijet ide po pitanju posla i tome se osobno najviše radujem.“, izjavio je Alex Ahom, jedan od govornika konferencije.

Osim digitalnim nomadima, program konferencije je posvećen i coworking konceptu, trenutnom stanju u zemljama regije, izazovima s kojima se coworking prostori susreću tijekom pandemije, ali i perspektivama i mogućnostima za iskorištavanje punih potencijala regije.

„Ova konferencija je kruna nastojanja INTERA Tehnološkog Parka da već godinama donosi globalne trendove u Mostar i regiju. Tu smo se okupili da pričamo o digitalnim nomadima koji su sve veći fokus u regiji, ali i o novim izazovima i svemu onome što stoji pred zemljama Zapadnog Balkana.“, riječi su kojima se medijima obratila Ana Bogdanović, marketing koordinator INTERA Tehnološkog Parka.

Foto: Bljesak.info / Cross Border Coworking Conference

Zbog velikog interesa Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park osigurali su i online prijenos putem Zoom platforme i društvenih mreža Code Hub-a Nikšić i Code Hub-a Mostar. Cross Border Coworking Conference, koja će završiti u srijedu, 6.10.2021. godine, organizira se kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close