prekid ugovora

BN TV od Telemacha tražio 300.000 dolara godišnje

Sci-Tech / Flash | 14. 12. 2015. u 12:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obzirom na nedavne medijske špekulacije o razlozima prekida emitiranja BN TV na Telemach platformi, tvrtka je objavila kako je dio United Group, koji pregovara i kupuje većinu TV sadržaja za sve članice grupe.

United Group je imao ugovor s BN TV koji je istekao 30.11.2015. godine. Tijekom pregovora o obnovi ugovora čelnici BN TV-a su insistirali na peterostrukom povećanju naknade koju plaća United Group (oko 300.000 dolara na godišnjoj razini) bez značajne promjene kvaliteta programa koji bi mogao opravdati takav dramatičan porast cijene.

''Budući da nije ekonomski isplativo za United Group platiti takav iznos za kanal, bez značajnog povećanja cijena za naše krajnje korisnike, donesena je odluka da se neće obnoviti ugovor s BN TV na svim platformama United Group'', priopćio je Telemach i dodao kako je bilo koja sugestija da je odluka o obustavi BN TV politički motivirana lažna.

''Odluka je donesena isključivo iz jednog razloga, a to je neopravdan zahtjev BN TV da se poveća naknada za emitiranje kanala koju potražuju od United Group koju mi nismo u mogućnosti prenijeti dalje na naše krajnje korisnike'', naveo je Telemach dodajući kako su spremni ugovor obnoviti po uvjetima prethodnog ugovora.

Reagiranje BN Televizije

BN televizija obavještava gledatelje kablovske mreže "Telemah i HS" u Sarajevu da je program BN televizije besplatan za sve gledatelje i da bilo koje druge informacije koje dolaze od distributera u smislu zahtjeva za naplatu, nisu točne. 

Kopirati
Drag cursor here to close