Patenti

BlackBerry je dužan Nokiji isplatiti 137 milijuna dolara

BlackBerry će Nokiji morati isplatiti 137 milijuna dolara odštete zbog neispunjavanja obveze iz zajedničkog dogovora oko određenih patenata
Sci-Tech / Flash | 03. 12. 2017. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud za arbitražu Međunarodne trgovačke komore donio je odluku prema kojoj je je tvrtka BlackBerry dužna finskoj Nokiji isplatiti 137 milijuna dolara u ime odštete za neispunjene obveze iz zajedničkog dogovora oko određenih patenata.

Kao odgovor na presudu, BlackBerry je odlučio nastaviti s tužbom protiv Nokije koja je pokrenuta početkom ove godine, Nokia se optužuje da je koristila neke tehnologije u svojim telekomunikacijskim uređajima bez plaćanja naknade. Konkretno, BlackBerry traži odštetu za kršenje svojih 11 patenata, piše Bug.hr.

Nokia pak misli da ova BlackBerryjeva tužba nema nikakvih temelja. BlackBerryjeve sudske parnice dio su same tvrtke i njihova glavnog izvršnog direktora Johna Chena, koji nakon uspješno provedene rekonstrukcije tvrtke na sve načine nastoji monetizirati svoje tehnologije i patente.

Prošli takav pokušaj prošao je uspješnije, ranije ove godine nakon izgubljene parnice Qualcomm je BlackBerryju bio dužan isplatiti 940 milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close