'Yes' program

Bh. srednjoškolci odlaze na jednogodišnje školovanje u SAD

Sci-Tech / Flash | 07. 08. 2017. u 11:06 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam od ukupno devet stipendista ''Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES)'' programa sutra odlazi u Sjedinjene Američke Države (SAD) na jednogodišnji program školovanja.

Ovo je deveta generacija učenika iz Bosne i Hercegovine koji će putem YES programa provesti jednu školsku godinu u SAD-u.

Radi se o učenicima iz raznih dijelova BiH koji će tijekom svog boravka u SAD-u živjeti s američkim obiteljima i pohađati američke srednje škole. Ovogodišnji sudionici programa su iz Mostara, Banje Luke, Sarajeva, Tuzle i Bosanskog Petrovca.

Kennedy-Lugar program razmjene i školovanja osnovao je američki Kongres u listopadu 2002. godine kao odgovor na događaje 11. rujna 2001. godine. Program financira State department, a zastupa, sponzorira i implementira Ured za obrazovanje i kulturu u suradnji s bh. organizacijom "American Councils for International Education".

YES program namijenjen je učenicima prvih i drugih razreda svih srednjih škola koje se nalaze na području BiH, priopćeno je iz "American Councils for International Education" u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close