Razglednica

Besplatna radionica digitalne fotografije za mlade

Sci-Tech / Flash | 09. 04. 2017. u 11:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta „Razglednica“ - Škola digitalne fotografije za mlade, u subotu 15.travnja 2017. godine u 11:00 sati bit će organizirana besplatna radionica za mlade u prostorijama Centra „Fortis“ u Jablanici.

U prvom dijelu edukacije mladi će naučiti o: vrstama digitalnih aparata, podjelama objektiva, o tome šta je fotografsko oko, razlici između fotografa i slikara, preduslovima dobre fotografije, šta je to ISO, otvor blende, ekspoziciju, brzina okidanja, palete boja, blic, bracketingu, fotometrija, white balance, scharpness, vrsta fokusiranja, mod ekspozicije, auto mod i dr.

Ovim projektom mladi će naučiti tehnike snimanja fotoaparatom, koristiti se web stranicama koje na kraju izrađuju sami, usavršavati postojeće znanje iz ovih oblasti, isticati svoje umjetničke sposobnosti i imati mogućnost da nakon toga svoje znanje prenose vršnjacima. Projekt nastaje iz potrebe mladih za kreativnim vidom provođenja slobodnog vremena i nedostatka sličnih programa u lokalnoj sredini za koju se program realizira.

Projekt je podržan od Federalnog ministarstva kulture i sporta, Mreže za izgradnju mira, Vijeća mladih općine Jablanica.

Radionicu organizira Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" iz Jablanice, a predavač besplatne radionice jeste Alik Lončar, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close