Nosivi gadgeti

Baterija Apple Watcha trajat će svega 2.5 do 4 sata konstantnog korištenja

Sci-Tech / Flash | 23. 01. 2015. u 14:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako Apple još nije službeno iznio informacije o detaljima Apple Watcha kao što su životni vijek baterije i snaga procesora, 9to5.com objavio je prilično zanimljive tehničke detalje.

Apple Watch trebao bi se, prema svemu sudeći, pojaviti na tržištu krajem mjeseca ožujka po cijeni o 349 dolara, što je prilično skupo naspram trenutno dostupnih pametnih satova.

Iako je Apple prilikom predstavljanja istaknuo kako će se Watch trebati puniti na dnevnoj bazi, što je donekle istina, nove informacija govore o tome da je baterija ipak veći problem.

Naime, trajanje baterije na Watchu trajat će svega 2.5 do 4 sata kada ga žestoko koristite, odnosno kada iskorištavate maksimum iz sata, no nije sve tako sivo.

Kratko trajanje baterije može se ‘zahvaliti’ snažnom procesoru S1 koji je gotovo jednako snažan kao A5 processor koji se nalazi u trenutno aktualnoj generaciji iPoda touch, dok sam Retina zaslon radi vrlo fluidno na 60 frameova po sekundi.

Takve karakteristike itekako troše bateriju. Nadalje, Appleov cilj je da baterija drži 19 sati kombiniranjem korištenjem, 3 dana u standby modeu i oko 4 dana u sleeping modeu.

Ono što je bitno spomenuti jest da ovo nije uređaj namijenjen da ga koristite svaki dan, cijeli dan, već da ćete samo povremeno pogledati informacije na njemu, čime bi sat izdržao 19 sati, odnosno opet smo došli na Appleov plan da se uređaj puni jednom dnevno.

Također, problemi su i sa MagSafe punjačem koji puni sporije nego što se očekivalo, no taj bi se problem navodno trebao riješiti u narednim verzijama sata. Za kraj spomenimo kako se nagađa da bi Apple mogao imati više vrsta punjača, pa bi tako primjerice Apple Watch Edition trebao stići s posebnom kutijom u kojoj bi se nalazio punjač i dock a koji bi mogao uključivati i MagSafe konektor izrađen od nehrđajućeg čelika.

Kopirati
Drag cursor here to close