Južna Koreja

Apple suočen s novim optužbama

Apple se suočava s novim optužbama koje ovaj put stižu iz Južne Koreje, tvrtku iz Cupertina optužuje se da je iskoristila svoj položaj i iskorištavala lokalne telekomunikacijske operatere.
Sci-Tech / Flash | 22. 01. 2019. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pokrenutih sudskih parnica u Njemačkoj i Kini tvrtka iz Cupertina se sad suočava s novim optužbama. Ovaj put one stižu iz Južne Koreje, od tamošnje antitrustovske agencije koja Apple optužuje da je negativno utjecala na južnokorejske telekomunikacijske operatere.

Konkretno prema pisanju Korea Heralda, Apple je navodno tamošnje operatere prisiljavao da sami plate troškove oglašavanja Appleovih proizvoda, troškove organizacije događanja na kojima su predstavljani novi iPhonei te čak i troškove nastale zbog popravaka iPhonea korisnika.

Predstavnici Applea, ali i razni ekonomski stručnjaci izjavili su kako Apple nije zlorabio svoj položaj te kako su i tvrtka iz Cupertina i lokalni teleoperateri profitirali od međusobnog poslovnog dogovora, piše Bug.hr.

Valja napomenuti da su ove nove optužbe samo nastavak onih iz kraja 2017. godine kada je tvrtka iz Cupertina optužena da je prisilila lokalne operatere da promijene svoj način prodaje iPhonea odnosno da prijeđu s Windows na iOS sustave pri prodaji što je stvorilo trošak od nekoliko milijuna američkih dolara.

U studenom 2018. godine Apple je optužen da je lokalne distributere njihovih proizvoda natjerao da sami plate specijalne police za smještanje Appleovih proizvoda.

Kopirati
Drag cursor here to close