Planovi za budućnost

Apple priprema radikalne i revolucionarne promjene

Sci-Tech / Flash | 16. 08. 2016. u 07:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je Steve Jobs 2010. godine predstavio iPad, najavio je kraj ere PC-a i početak razdoblja u kojem će korisnici osobna računala polako zamijeniti s mobilnim uređajima, odnosno tabletima.

Na nakon odlične početne prodaje, s vremenom je interes za ove uređaje smanjen, dok su korisnici, umjesto tableta poput iPada, sve više počeli kupovati hibridne uređaje koji se mogu koristiti tako tableti, ali i s kojima se može povezati vanjska tipkovnica pa ih se može koristiti i kao prijenosna računala.

Za razliku od pametnih telefona koje korisnici često kupuju svake dvije godine, odnosno nakon što im istekne ugovor s mobilnim operaterima, korisnici nemaju previše razloga za često kupovanje novih tableta (na kojima ionako najčešće samo koriste preglednik internetskih stranica, društvene mreže i YouTube), pogotovo što novije generacije nisu donijele neke revolucionarne novitete koji će privući korisnike, piše Zimo.co.

Zbog toga je već neko vrijeme smanjena prodaja ovih tableta, a prema informacijama koje je objavio Ming-Chi Kuo, analitičar s odličnim izvorima unutar Applea, Tim Cook i ekipa pripremaju ''radikalne i revolucionarne promjene'' na novim generacijama iPadova.

Kuo kaže kako će Apple prvo sljedeće godine predstaviti nadogradnje aktualnih modela iPada Pro te novi Pro model tableta s dijagonalom ekrana od 10,1 inča. Ovaj novi model, kao i 12,9 inčni Pro trebali bi raditi na Appleovom nadolazećem A10X procesoru, dok bi 9,7 inčni model trebao imati A9X procesor te bi on trebao biti nešto jeftiniji.

Ono najvažnije (odnosno ''revolucionarno i radikalno'') možemo očekivati za dvije godine – potpuno novi dizan i fleksibilne AMOLED ekrane, uz naravno, vrhunski mobilni hardver.

Za ovu i sljedeću godinu Kuo predviđa smanjenje isporuka iPadova (odnosno, općenitog tržišta tableta) te će biti zanimljivo vidjeti koliko će velike promjene koje Cook priprema za 2018. utjecati na prodaju iPadova i hoće li ponovno pobuditi interes korisnika za tabletima.

Kopirati
Drag cursor here to close