Cupertino

Apple predstavio 4-inčni iPhone SE

Sci-Tech / Flash | 21. 03. 2016. u 19:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je u ponedjeljak navečer predstavio iPhone SE, novi smartphone od 4 inča koji je zapravo manja i jeftinija verzija Appleove perjanice iPhonea 6S i 6S Plus . Riječ je o modelu koji je svojevrsan miks između 5-ice i 6-ice, uzimajući veličinu i dizajn jednog (iPhone 5) i zadnje specifikacije i mogućnosti drugog (iPhone 6S).

Apple je službeno iPhone SE nazvao 'najmoćnijim smartfonom veličine 4 inča u povijesti', javlja The Verge. U 'srcu' iPhonea SE nalazi se 64-bitni Appleov A9 processor uz koji je 'embedan' i M9 procesor koji je zadužen za grafiku, a riječ je o istom procesoru koji se nalazi unutar iPhonea 6S. To znači da na ovom 'malenom' možete igrati igrice jednakom kvalitetom kao i na trenutnoj Appleovoj perjanici.

Small is the new black.

Posted by The Verge on Monday, 21 March 2016


Uz to, podržava i hands-free 'Hey Siri'. Kamera je također iz 6S-a, 12 megapiskelna iSight kamera sa dual-tone flashem i mogućnosti da snima Live Photos i 4K video. U usporedbi sa iPhone 5S, SE ima bržu LTE vezu, brži Wi-Fi (802.11ac), duži vijek baterije, te nove mikrofone.

Budući da su prodali 30 milijuna 4-inčnih iPhonea u 2015. godini, Apple očito smatra da je ovo značajno tržište kojem se moraju 'obratiti' sa zadnjim specifikacijama i mogućnostima koje mogu ponuditi.

"Mnogo, mnogo naših kupaca je ovo tražilo. I mislim da će biti oduševljeni", rekao je na predstavljanju izvršni direktor Applea Tim Cook.

Novi iPhone SE imat će u SAD-u cijenu od 399 dolara za model s 16GB memorije i 499 dolara za model sa 64GB . Uz već standardnu bijelu i crnu boju, u ponudi će biti i zlatna i rozo-zlatna boja. Prednarudžbe kreću 24. ožujka, a iPhone SE bit će u trgovinama 31. ožujka. Do kraja svibnja očekuje se da će iPhone SE biti u prodaji u više od 100 zemalja.

Na današnjem eventu u organizaciji Applea predstavljen je i iPad Pro (dijagonale 9,7"), kao i razna ažuriranja Apple Watch linije i operacijskih sustava iOS, Mac OS X, watchOS i tvOS. Naziv događaja je "Let us loop you in" (dozvolite da vas upetljamo). Konferencija za medije održava se, možda i posljednji put prije preseljenja u Apple Campus 2, u Appleovoj konferencijskoj dvorani Town Hall u Cupertinu, prenosi BUG.hr.

iPad Pro dijagonale 9,7 inča se ističe vrlo kvalitetnim zaslonom, koji koristi tehnologiju True Tone. Ona pomoću senzora očitava svjetlost iz okoliša i prilagođava prikaz na zaslonu trenutnom okruženju. Tu su i četiri zvučnika, te A9X procesor. Novi, manji iPad Pro ima i pripadajuću tipkovnicu, a podržava i digitalnu olovku Apple Pencil.

Po prvi puta iPad će dolaziti i u rose gold boji. Cijena za novi iPad Pro od 32 GB je 599 USD, za 128 GB iznosi 749 USD, a također po prvi puta iPad će dolaziti i u inačici od 256 GB. Najavljena je početna cijena od 899 USD.

iPad Pro od 12,9 inča također će dobiti inačicu od 256 GB, po cijeni od 1.099 USD. Apple smatra da su iPadi ove generacije prava zamjena za "obične" laptope kod brojnih korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close