US Global Invest

Amerikanci kupuju obrazovne institucije ''Bosna Sema''

Sci-Tech / Flash | 11. 11. 2016. u 09:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrazovne institucije Bosna Sema, dio mreže terorističke organizacije Fetullahci (FETO) u Bosni i Hercegovini, preuzet će američki US Global Invest, a zastupnici te američke kompanije za Bosnu i Hercegovinu Samuel Henry i Mustafa Đerahović izrazili su zadovoljstvo zbog uspješno okončanih pregovora.

Predstavnici US Global Invest LLC kompanije za Bosnu i Hercegovinu istakli su kako je Uprava kompanije zadovoljna ishodom pregovora, navedeno je u priopćenju iz Bosna Seme.

Henry je kazao kako su već počeli proces dobijanja akreditacije ustanova Bosna Sema od zvaničnih institucija u SAD-u te da sa jednom "uglednom američkom obrazovnom institucijom planiraju pokrenuti akademsku suradnju."

Generalni direktor Bosna Sema institucija Sabahudin Džemić je naveo kako se do sada više pravnih, ali i fizičkih osoba nudilo da preuzme Bosna Semu i investiraju u ove ustanove.

U priopćenju je navedeno kako nova vlasnička struktura ni u kom pogledu neće utjecati na plan, program i prirodu postojećih znanstveno-obrazovnih procesa koji se odvijaju u spomenutim školama.

Ogranak FETO-a u BiH od 1998. godine, Bosna Sema obrazovne institucije na području ove zemlje djeluju s 15 obrazovnih ustanova, a radi se o četiri ustanove predškolskog tipa, četiri osnovne, pet srednjih škola i jednom sveučilištu. Pored Sarajeva, te obrazovne ustanove djeluju i u Bihaću, Mostaru, Zenici i Tuzli.

Kopirati
Drag cursor here to close