Atv.bl

Alternativna televizija – 20 godina zajedno!

Sci-Tech / Flash | 04. 06. 2017. u 06:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

4. lipnja 1997.godine signal Alternativne televizije Banja Luka pojavio se u eteru Republike Srpske.

Od tada do danas, ATV je izvještavala o svim značajnim političkim događajima, ratovima, izborima, svjedočila važnim događanjima koja su mijenjala tijek povijesti.
ATV je uvijek bila zajedno sa svojim gledateljima, onima koji su na najbolji način uzvraćali – svojim povjerenjem.

Početak rada Alternativne televizije značio je ujedno i novi iskorak u tv izvještavanju, i svojevrsnu revoluciju kada je u pitanju informativni program u RS i BiH, priopćeno je.

Početak je bio skroman. Te 1997.godine, program se realizirao iz malog improviziranog studija u Banja Luci i putem jednog predajnika, a tih nekoliko sati dnevno, koliko smo proizvodili, mogli su da prate gledaoci tek jednog dijela Republike Srpske. Paralelno s rastom dnevne produkcije, radilo se na unapređenju profesionalnih standarda u tehničkom i uređivačkom smislu.

Rezultati su ubrzo bili vidljivi : već 2001. godine ATV je dospjela među vodeće televizije po gledanosti, kako u Srpskoj, tako i u BiH. Proširena je i zona pokrivenosti, što je ATV učinilo regionalnim emiterom, zajedno sa tek nekolicinom komercijalnim stanica u BiH. Početkom lipnja 2004. počeli su radovi i na izgradnji zgrade ATV-a, a već u maju 2006. emitivan je program iz vlastitog TV doma.

"Kada je ATV počela s emitiranjem programa u lipnju 1997.godine nije bilo moguće pretpostaviti kakve ćemo sve resurse imati u novinarstvu 20 godina kasnije. Brzina komunikacije, pametni telefoni, društvene mreže. Ipak fundamentalne vrijednosti koje su nas vodile nisu se promijenile, i danas su one možda i jače nego ikad. Naša upornost u traženju istine, posvećenost potrebama tzv. običnih ljudi, odgovornost prema novinarstvu i istrajavanje na tome da televizija uvijek mora biti u funkciji pravde i točnosti, su konstanta našeg rada svih ovih 20 godina, bez izuzetka. Mislim da smo time dali ogroman doprinos razvoju slobodnog novinarstva na ovim prostorima, ali i da smo postali cijenjen i drag suputnik u životima naših gledalaca, a na to smo posebno ponosni.” Izjavila je Nataša Tešanović, direktorica ATV-a.

ATV je kreirala povijest televizije u Republici Srpskoj i BiH, uvrstivši se u red najznačajnijih medijskih kuća, najviše zahvaljujući tome što je uspjela da se odupre izazovima vremena i politike. Poslije 20 godina i dalje je jedna od najboljih televizija na ovim prostorima, s jasnom vizijom za budućnost! Prilagođavanje novim generacijama i trendovima je neminovno, a ogleda se u razvoju portala atvbl.com koji je u cilju što boljeg informiranja građana nedavno redizajniran, a bitno je napomenuti da po popularnosti u stopu prati svoje kolege s ekrana, jer je za kratko vrijeme postao jedan od najposjećenijih domaćih news portala.

ATV je od desetak okupljenih entuzijasta, narasla do tima od preko 100 vrhunskih tv profesionalaca koji rade i žive u toj medijskoj kući. Ono što nakon ovih 20 godina možemo sa sigurnošću reći jeste upravo to : ATV je više od medija koji ide u korak s trendovima, ATV je topla kuća u kojoj se okupljaju oni koji misle da može bolje, da može brže, da može drugačije.

ATV je kuća u kojoj će uvijek biti mjesta za talentirane ljude i nove ideje. ATV će i dalje nastaviti da brani pravo da se istina čuje, poštenje cijeni, a dobro promovira, jer jedino budućnost koja se gradi na tim vrijednostima, nema ALTERNATIVU.

Kopirati
Drag cursor here to close