Društvene mreže

Ako vrijeđate na Twitteru možete očekivati kaznu i suspenziju

Sci-Tech / Flash | 17. 02. 2017. u 13:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I do sada je na Twitteru, koliko je to naravno moguće kada je u pitanju društvena mreža, bilo određenih kazni za uvredljive komentare. Objave koje su prelazile granicu dobrog ukusa, poštivanja sugovornika i općenito normalne rasprave bile su izbrisane, a korisnički računi koji su ponavljaji "kaznena djela" čak i brisani s ove društvene mreže.

Naravno da se u "žaru rasprave" ponekad zna pretjerati, stoga su mnogi bili nezadovoljni permantnenim brisanjem računa s Twittera, pravdajući se da "zaslužuju još jednu šansu da se poprave", što će im, po svemu sudeći, ako je suditi po iskustvima nekih korisnika posljednjih dana, biti omogućeno, javlja Zimo.co.

Jer, dio korisnika je prijavio kako su im na 12 sati limitirani korisnički računi, izbrisane objave koje su detektirane uvredljivima, da bi nakon isteka navedenog vremena sve bilo vraćeno u potpunu normalu.

Brzo je otkriveno da se radi o novoj mjeri koju Twitter uvodi za one koji se "zaigraju". Kada i ako se ogriješite o pravila ponašanja i objavite "potencijalno uvredljiv sadržaj", dobiti ćete privremenu suspenziju na 12 sati.

U tom ruku će vaše objave biti divljive samo vašim pratiteljima na Twitteru, nakon toga će se sve vratiti u potpunu funkcionalnost, osim što će neprimjerene objave biti u potpunosti obrisane.

Ako se pak dogodi da učestalo ponavljate ovakve incidente, nije isključen ni potpuni "ban" s ove društvene mreže...

Kopirati
Drag cursor here to close