Jedan je Nikola

Ah, taj Tesla: Što je tajnoviti snop smrti?

Sci-Tech / Flash | 06. 10. 2016. u 11:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najvećih svjetskih izumitelja i znanstvenika Nikola Tesla zaista je radio na "snopu smrti", za koji je tvrdio da može oboriti deset tisuća neprijateljskih zrakoplova na udaljenosti od 250 milja, te izazivati trenutnu smrt milijunskih vojski.

Kako navode neki znanstveni portali, Tesla je odbacivao tvrdnje da se radi o "zracima smrti" i objasnio da ni sva energija kojom se koristi tadašnji New York, s oko dva milijuna konjskih snaga, ne bi, čak ni usmjerena na 30 kilometara, naškodila ljudskom biću - jer bi se ubrzo rasula.

Njegovo oružje je prometovalo "usnopljene" čestice. Tesla je "snop smrti" smatrao najvažnijim svojim izumom među 700 dotadašnjih, prenijela je Srna.

Slao bi, kako je govorio u intervjuima, koncentrirane snopove relativno velikih ili čestica vidljivih mikroskopom kroz zrak.

To bi bilo, tvrdio je Tesla novinaru New York Timesa 1934. godine, "bešumno oružje koje bi svoj 'posao' obavljalo bez traga".

Mogao bi djelovati na udaljenostima vidljivim teleskopom, odnosno sve dok to dopušta zakrivljenost Zemlje.

Ni najmoćniji mikroskop, tvrdio je Tesla, ne bi otkrio šta je uzrokovalo smrt milijunskih vojski. Takvo oružje, nadao se on, sasvim bi onemogućilo rat.

Zrakoplovstvo bi uvođenjem "snopa smrti" bilo sasvim izbačeno iz vojne upotrebe i vojske bi svoje djelovanje više koncentrirale na brodove.

Oni bi bili opremljeni manjim uređajima koji bi mogli da projektiraju snop dovoljan da obori bilo koji napadački zrakoplov.

Nestale bi i podmornice, govorio je Tesla, jer već postoje sustavi koji ih mogu otkrivati, pa je uranjanje besmisleno, a čestični snop mogao bi djelovati i pod vodom.

Tesla je objašnjavao kako bi četiri nova izuma bila potrebna da bi "snop smrti" bio djelotvoran, a električna energija potrebna za njegovo funkcioniranje bila bi 50 milijuna volti.

Naknadno je u brojnim istupima na tu temu objasnio da bi snop, mjerljiv u tisućama konjskih snaga, "bio debljine vlasi kose"!

Srna podsjeća kako je Tesla 1935. godine napravio i teorijsku studiju u kojoj je podrobnije opisao funkcioniranje svog super oružja nadajući se da će pronaći ulagače koji bi mu pomogli da ga razvije.

Taj rad, čija je autentičnost potvrđena, otkriven je 1983. godine, a nalazi se u Muzeju "Nikole Tesle" u Beogradu i jedini je dokument koji je Tesla napisao o svom oružju.

Tražio je podršku američkog Ministarstva obrane, ali bez uspjeha. Prije toga, Teslu je odbio i njegov stari financijer J. P. Morgan.

Kako je Drugi svjetski rat bio na pomolu, Tesla se obratio na adrese nekoliko savezničkih vlada, američku, kanadsku, englesku, francusku, sovjetsku i tadašnju vladu Kraljevine Jugoslavije.

Više izvora tvrdi da je uspio privući pažnju britanskog premijera Nevillea Chamberlaina, ali je on ubrzo dao ostavku nakon pregovora s Hitlerom, pa od svega nije bilo ništa.

Tesla je, navodno, najdalje u razgovorima stigao sa Sovjetima.

Novi deklasificirani dokumenti FBI-ja govore o tome kako je Tesla ustupio dokumentaciju za svoje oružje sovjetskoj kompaniji za trgovinu oružjem sa SAD.

Za to je, nakon navodnih testiranja, dobio 25.000 dolara. Mnoge osobe iz svijeta znanosti tvrde da je i HAARP sustav za istraživanje gornjih dijelova Zemljine atmosfere, također, u vezi s nekim od Teslinih projekata.

Nikola Tesla Part 01 of 03

Kopirati
Drag cursor here to close