FSR

Upriličen komemorativni skup za Zvonimira Mišetića

Na komemoraciji su govorili njegove bivše kolege i studenti.
Sci-Tech / Flash | 05. 09. 2018. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru u srijedu je održana komemoracija za mr.sc. Zvonimira Mišetića, dugogodišnjeg uposlenika tog fakulteta, koji je preminuo 27. kolovoza ove godine.

Dr. sc. Željko Stojkić, dekan FSR kazao je kako je Mišetić bio profesor od kojega je učio i koji je tjerao studente da postanu inženjeri i da cijene svoju struku.

"Bio je zahtjevan i poseban, čovjek cijenjen od svih. Bilo je nekih ljudi koji nisu mogli zadovoljiti njegove kriterije, ali je to bio naš profesor. Imao je svoje standarde, mi smo ih ispunjavali i to je danas naša vrijednost", objasnio je dekan Stojkić te dodao da se upravo u tome ogleda veličina profesora Mišetića.

"Kada je nastao problem, kada su se studenti bunili zbog prof. Mišetića, ja sam rekao da nije problem u Mišetiću nego u nama. Jer da mi radimo kako treba, ne bi se on isticao", rekao je prof.dr.sc. Alija Cigić i objasnio kako je prof. Mišetič imao neobičan dar za društvenu aktivnost jer je znao pokrenuti mlađe profesore u poslu.

Na komemoraciji su govorili njegove bivše kolege i studenti. Na Sveučilištu u Mostaru predavao je do mirovine na Građevinskom fakultetu i Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike, dobivši u međuvremenu i titulu magistra znanosti. Ukop prof. Mišetića je obavljen 29. kolovoza na groblju 'Masline'.

Kopirati
Drag cursor here to close