Dogovor

Ukida se roaming između Srbije i Rusije

Dogovor je postignut tijekom sastanka Golomolzina i rukovodstva Agencije za reguliranje elektronskih veza i poštanskih usluga Srbije Vladica Tintera.
Sci-Tech / Flash | 22. 04. 2019. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna antimonopolska služba i srpska agencija RATEL dogovorili su se da počnu zajednički rad na ukidanju roaminga među državama, priopćio je ruski resor na kraju posjete zamjenika šefa ruskog regulatora Anatolyja Golomolzina Srbiji.

Cilj sastanka je bilo dalje unaprjeđenje bilateralne suradnje dva regulatorna tijela, koja se zasniva na ranije zaključenom Memorandumu o razumijevanju, piše Telegraf.

"Strane su se dogovorile da razmjenjuju materijale i informacije o PND-u (Pravila nediskriminativnog pristupa) za telekomunikacijskee i poštanske usluge, razvoju univerzalnih telekomunikacijskih usluga, kao i da počnu zajednički rad na ukidanju roaminga između Rusije i Srbije", navodi se u priopćenju.

Dogovor je postignut tijekom sastanka Golomolzina i rukovodstva Agencije za reguliranje elektronskih veza i poštanskih usluga Srbije Vladica Tintera. Strane su razgovarale i o perspektivama dalje suradnje.

Trenutna cijena odlaznog poziva u roamingu iznosi oko 240 dinara po minuti, a dolaznog 72. Slanje sms poruke košta 36 dinara, a za 100 kb interneta račun se uveća za 108 dinara.

Kopirati
Drag cursor here to close