Install and Play

Sve Half-Life igre su besplatne u naredna dva mjeseca!

Većina starijih gamera je gotovo sigurno odigrala Half-Life, i gotovo sigurno neke (ili sve) igre imaju u svojoj kolekciji.
Sci-Tech / Flash | 22. 01. 2020. u 08:27 Bljesak.info
Half-Life: Alyx

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Valve je prije nekoliko mjeseci najavio ono što već svi dugo godina čekamo – novi Half-Life. Nažalost nije u pitanju Half-Life 3 nego igra za virtualnu stvarnost koja se zove Half-Life: Alyx. Malo je reći da su očekivanja velika jer su sve Half-Life igre do sada definirale svoj žanr i postavljale nove standarde.

Radnja u Half-Life Alyx smještena je prije događaja u Half-Life 2, a kako ekipa u Valve smatra da je doživljaj igre najbolji ako ste odigrali prethodne igre, napravili su jedan zanimljiv potez.

Naime, sve Half-Life igre koje su do sada izašle (Half-Life 1, Half-Life 2 i njegove obje epizode, te Half-Life: Blue Shift i Opposing Force) bit će besplatne sve dok Half-Life: Alyx ne bude dostupan u prodaji, prenosi Bajtbox.

To ne znači da igru možete preuzeti i da će zauvijek biti vaša, nego da na vašem Steam klijentu u sljedećih cca 2 mjeseca možete na tim igrama kliknuti na “Install and Play”.  Kada isteknu ta dva mjeseca igre će se vratiti na svoje redovne cijene koje se vrte oko 3 do 9 EUR.

Većina starijih gamera je gotovo sigurno odigrala Half-Life, i gotovo sigurno neke (ili sve) igre imaju u svojoj kolekciji.

Ako ste pak mlađi gamer i niste imali priliku odigrati ovu legendarnu igru, eto vam prilike. Unatoč tome što su igre stare, Half-Life 2 zbog svog umjetničkog smjera i dan danas zna izgledati impresivno, a ako vam se baš ne da igrati prvi Half-Life zbog grafike imajte u vidu dvije stvari.

Prva je da ima verzija te igre u Source engineu, a druga je da postoji remake koji je nedavno izašao i koji je jako impresivan.  Remake se zove Black Mesa, nije besplatan, ali barem možete uživati u modernoj grafici i klasičnom gameplayu.

Kopirati
Drag cursor here to close