Bhakti Ananda Tirtha Swami

Predavanje o odnosu čovjeka i tehnologije u Mostaru

U tom predavanju bit će riječ o ljudskom odnosu prema tehnologiji, gdje će se odgovoriti na pitanja treba li ju voljeti, mrziti, prihvatiti ili plašiti je se.
Sci-Tech / Flash | 12. 02. 2018. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čovjek & tehnologija'' tema je predavanja koje će se održati u utorak, 13. veljače u maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače s početkom u 18 sati.

U tom predavanju bit će riječ o ljudskom odnosu prema tehnologiji, gdje će se odgovoriti na pitanja treba li ju voljeti, mrziti, prihvatiti ili plašiti je se.

''Čini se da nam je teško odlučiti se po pitanju stava prema tehnologiji. U svakom slučaju, izgleda kao da smo vjenčani s njom. U okviru ovog predavanja možemo očekivati razuman pogled na sporno pitanje, stimuliranje razmišljanja koje bi moglo produbiti naš koncept i shvatanje našeg odnosa s tehnologijom'', navode organizatori u priopćenju.

Inače, predavač će biti Bhakti Ananda Tirtha Swami, koji je urednik magazina ''16 krugova do samadhija''. Rođen 1975. godine u Vodicama u Hrvatskoj, a još od rane mladosti biva privučen filozofijom i duhovnošću. Kao monah živi od svoje 20 godine. Tirtha Swami  se 1999. godine seli u Los Angelos, gdje aktivno sudjeluje u širenju duhovnog znanja, tehnika i meditativnih praksi. Nakon toga, seli se u San Diego otkada sve više putuje, držeći predavanja na sveučilištima diljem SAD-a, Azije, Afrike, Bliskog Istoka i Europe.

U veljači 2016. godine uzima odvojeni red života u gaudija vaišnavskoj duhovnoj tradiciji, čime dobiva titulu Swami. To je potpuna predanost asketizmu i idealima ljubavi prema Bogu, te nesebično i volontersko davanje duhovnog znanja svim ljudima bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeroispovijest, spol, rasu, socio-ekonomski status, navodi se u priopćenju. 

Kopirati
Drag cursor here to close