Predavanje veleposlanice

Mostarski studenti upijali slovensko iskustvo

U odgovorima na mnoga pitanja studenata naglasila je važnost participacije mladih u odlučivanju o vlastitoj budućnosti.
Sci-Tech / Flash | 03. 04. 2019. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Slovenije u BiH, Nj. E. Zorica Bukinac, održala je pred punim amfiteatrom Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru javno predavanje o Republici Sloveniji i njenim osobenostima i dostignućima.

Nj. E. Zorica Bukinac je veleposlanica Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini od rujna 2017. godine. U svom izlaganju, veleposlanica Bukinac posebno je istaknula razgranatu suradnju i povezanost Slovenije i BiH, suradnju u okviru procesa integracije u EU, te ukazala na značaj regionalne suradnje zemalja Zapadnog Balkana u tu svrhu.

U odgovorima na mnoga pitanja studenata naglasila je važnost participacije mladih u odlučivanju o vlastitoj budućnosti.

Inače, Republika Slovenija je država Srednje Europe i Mediterana, u srcu alpsko-jadranske regije. Ova članica Europske Unije i NATO-a poznata je po veoma prijateljskom stavu prema okolišu, ljubavi prema pčelama, veličanstvenim podzemnim galerijama, šumama koje pokrivaju više od polovine zemlje, slavnim bijelim konjima lipicanerima i lipi - simbolu Slovenije koji predstavlja ljubav, prijateljstvo i vjernost.

"Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru srdačno zahvaljuje medijima i brojnim studenti(ca)ma i sugrađanima i sugrađankama na podršci i kontinuiranom praćenju događaja koji se organiziraju na Univerzitetu", naglašeno je iz Stručnog tima za odnose s javnošću Univerziteta.

Kopirati
Drag cursor here to close