Sajam ideja

72.000 KM za unapređenje dječijeg obrazovanja

Sci-Tech / Flash | 08. 06. 2016. u 15:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

World Vision Bosne i Hercegovine je, danas organizirao 4. sajam školskih projektnih ideja, na kojem je predstavljeno 50 ideja za male projekte koje su osmislili učenici osam osnovnih i četiri srednje škole iz općina Goražde, Pale i Pale/Prača, a cilj je unaprijediti dobrobit djece kroz poboljšanje prilika u kojima ona uče i rastu.

Svaka od 50 malih projektnih ideja na Sajmu je predstavljena zasebnim štandom na kojem su sudionici posjetiteljima predstavili razlog ideje, te mogući način njene implementacije. Na Sajam su bili pozvani i predstavnici institucija, nevladinih organizacija, veleposlanstvo, te međunarodnih organizacija kako bi i njima bila pružena prilika da podrže mlade.

Ove godine, World Vision BiH će uložiti 72.000 KM u implementaciju malih projekata koje su osmislili učenici. Ostatak novca potrebnog za implementaciju svih projekata, sudionici Sajma se nadaju prikupiti tijekom i nakon samog događaja.

Sajmu školskih projektnih ideja prethodio je šestomjesečni intenzivni rad osoblja World Visiona s sudionicima na razvijanju njihovih životnih vještina, identificiranju problema i nedostataka u školama koje pohađaju te pronalaženju adekvatnih rješenja.

Navedene aktivnosti su dio World Visionovog projekta 'Podrška formalnom obrazovanju' kako bi se poboljšala dobrobit djece u našoj zemlji.

Kao rezultat Sajma održanog 2015. godine, implementirano je 18 malih projekata od kojih je korist imalo oko 5.000 djece u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz World Vision BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close