HMRK Zrinjsk

Mladen Bošković: U Ljubuški idemo na glavu!

Hercegovački derbi na rasporedu je u subotu, 25.11.2017. godine od 19:00 u ljubuškoj sportskoj dvorani.
Sport / Rukomet | 23. 11. 2017. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HMRK Zrinjski u srijedu je u okviru zaostale utakmice osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavio protiv RK Kakanj rezultatom 40:28. Bila je to peta uzastopna pobjeda mostarskih rukometaša u tri različita natjecanja uz impresivnu gol razliku od +71.

Ipak, pravi ispit za izabranike Zdravka Medića slijedi u subotu u 19:00 kada u okviru hercegovačkog derbija gostuju u Ljubuškom protiv RK Izviđač CO, trenutno vodeće momčadi domaćeg prvenstva.

Utakmica koja možda dolazi i u najboljem trenutku za Zrinjski, s obzirom da su se uspjeli uigrati bez nekoliko standardnih igrača te razigrati glavne pucače. Jedan od njih je i Mladen Bokošković, drugi najbolji strijelac momčadi i igrač s najvećom minutažom ove sezone, koji smatra kako pravi ispiti za Zrinjski tek dolaze: „ Pobjede protiv Slavije, Krivaje, Batumija i Kakanja sigurno nisu najbolji pokazatelji naše igre. Tek ćemo u subotu vidjeti jesmo li na maksimumu“.

Gust raspored nije mazio Mostarce, a još manje Boškovića, koji je zbog ozljede drugog desnog krila igrač s najvećom minutažom: „U dobroj sam formi trenutno tako da nemam problem s tim što igram 60 minuta. Umora uvijek ima, ali brzo prođe“.

Rukometašima Zrinjskog trenutno nedostaju Mandarić, Džeba, Perić i Vidačak: „Sigurno da nam fale navedeni igrači. Bez kapetana smo do kraja polusezone. Najviše nam možda nedostaje Damir Džeba s obzirom da je jako teško za Šoljića izdržati ritam od 60 minuta u napadu i obranu. Na sreću, u posljednjim utakmicama se nakon ozljede vratio Mario Babić, ali definitivno nedostaje Džebino iskustvo“, ističe Bošković.

U Ljubuškom i dalje pamte poraz u finalu Kupa BiH nešto ranije ove godine: „Oni se očito nisu pomirili s tom utakmicom finala Kupa BiH tako da nas sigurno očekuje žestoka utakmica i s jedne, ali i s druge strane. Mi idemo na glavu - dobili smo pet za redom, zašto ne bi i šestu? Presudit će manji broj tehničkih grešaka i promašenih zicera. To nas je koštao u tri utakmice koje smo izgubili ove sezone, tako da ako smanjimo te pogreške, možemo očekivati i pozitivan rezultat.“

Članovi i prijatelji Zrinjskog momke su posljednjih sezona pratili i na dalja gostovanja, a ovo je prilika i da mostarska publika bude vjetar u leđa na jednom gostovanju. „Tko može, neka dođe. Ljubuški nije daleko tako bih volio vidjeti što više naših navijača“, za kraj navodi Mladen Bošković.

Hercegovački derbi na rasporedu je u subotu, 25.11.2017. godine od 19:00 u ljubuškoj sportskoj dvorani.

Kopirati
Drag cursor here to close