Žena lavljeg srca

Preminula hrabra majka Jelena Trikić

Vijesti / Flash | 18. 11. 2012. u 20:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jelena Trikić, tridesetogodišnja majka iz Prijedora, preminula je danas u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Banjaluka nakon duge i teške bolesti.

Trikićeva je odbila da jakim citostaticima liječi tumor na mozgu otkriven 2007. godine, kako bi dobila šansu da postane majka, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Tijekom trudnoće njeno liječenje je bilo obustavljeno, a bolest je uznapredovala. Hrabroj majci početkom listopada ove godine ispunila se najveća želja i rodila je zdravu bebu - sina Nikolu.

"Dosad sam imala dvije operacije i kada sam bila u bolnici na terapijama odlučila sam da hoću da imam dijete, koje će moći da mi dođe u posjetu. Željela sam da vidim kako je biti majka i suprug me u tome podržao i bio uz mene", ispričala je ranije Trikićeva i dodala da je sretna jer svoje dijete drži u naručju.

Doktor Slobodan Grahovac, koji je obavio porođaj, još ranije je izjavio da je Jelena preskočila sve medicinske norme.

"Njena želja za djetetom je nešto neviđeno. Medicina kaže da nitko ne može zatrudnjeti ako ima tumor na mozgu. Jelena je dokazala da nije tako i žrtvovala se za svoje potomstvo. Mi to treba da podržimo i kao liječnici damo sve da ona što duže bude sa svojim djetetom", kazao je Grahovac.

Nažalost, hrabra majka je izgubila borbu za život, a RS jednu od najhrabrijih osoba koje je imala.

Kopirati
Drag cursor here to close