Širokootvorenost

Amra Džeko za Bljesak: Mostar je pun pozitivnih i uspješnih žena

Ova uspješna manekenka, majka i voditeljica u Grad na Neretvi stigla je zbog snimanja druge sezone emisije Ženske priče koja će se emitirati na Federalnoj televiziji.
Lifestyle / Zabava | 20. 07. 2019. u 14:03 M.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amra Silajdžić Džeko, supruga bh. reprezentativca Edina Džeke, rekla je u razgovoru za Bljesak.info kako je prva asocijacija na Mostar ljubaznost i širokootvorenost ljudi.

''Prvo što zapažam pri dolasku u Mostar su ljubaznost, ta širokootvorenost ljudi. Srdačnost. Poseban ovaj miris, čak i ova toplina koja nekada zna piti naporna i neugodna, ali zaista. Kamen, drčnost. Mostarci, Hercegovci, Stari most. Sav taj duh i čarobnost što to nosi'', rekla je Amra i dodaje kako jako voli Mostar, ali joj je želja opušteno ga posjetiti, uživajući u svim ljepotama. Odmah po dolasku, tvrdi, posjećuje Stari grad.

Ženske priče

Ova uspješna manekenka, majka i voditeljica u Grad na Neretvi stigla je zbog snimanja druge sezone emisije Ženske priče koja će se emitirati na Federalnoj televiziji.

Foto: Bljesak.info / Amra Silajdžić Džeko

''U Mostar smo došli u četvrtak popodne, snimali smo pola dana u Konjicu. Ovoga puta se nalazimo na sedmodnevnoj turneji snimanja druge sezone 'Ženskih priča'. Danas smo cijeli dan tu, snimamo na različitim lokacijama, od toga su nam dvije lokacije mostarske bolnice'', navodi Amra.

U ovogodišnjoj emisiji u Mostaru, ugostila je magistricu nutricionizma Nevenu Pandžu te Mostarske mažoretkinje, koje su je čak u parku Zrinjevac učile plesati sa štapom.

Osim njih, u emisiji je upoznala vizažisticu Anđelu Jerković, potom bračni par Daria i Moniku, koji su hobi pretvorili u obiteljski posao izrađujući rukotvorine od drveta, te modnu dizajnericu Aidu Mušinović. Amra je snimala i na odjelima ginekologije i porodilišta u dvije mostarske bolnice, u želji da ukaže na životnu borbu beba koje su rođene prije 37. tjedna trudnoće.

Odmah nakon snimanja u Mostaru, ekipa nastavlja sa snimanjem u Sarajevu, nakon čega će uslijediti stanka do kolovoza, kada će se ponovno snimati. Tako će, navodi, zaokružiti snimanja koje su potrebna za 12 emisija, a koje se počinju emitirati u listopadu koje će biti prikazivane do kraja godine.

Amra ističe kako je snimajući brojne uspjehe žena širom Bosne i Hercegovine, teško izdvojiti nečiju priču.

''Teško je izdvojiti jer je svaka priča, priča za sebe. Sve su to različita zanimanja, različite borbe, problemi i izazovi, koja svaka od njih, ili svaki, prođu. Sigurna sam da su naše gledatelje i gledateljice, mnoge djevojčice koje sanjaju, potaknuli da se usude u ostvarivanju svojih snova'', rekla je ova TV voditeljica.

Strah od nepoznatog

I Mostar je, tvrdi, pun ženskih priča, pozitivnih i poslovno uspješnih žena i djevojaka.

Ovo je nama četvrti dan u Mostaru, u dvije sezone. Mislim da ima jako puno uspješnih ženskih priča. Poenta je istaknuti nečiji uspjeh, ali isto tako, priču koja je dovela da se netko usudi i motivira na nešto. Ljudi se mnogo boje od nepoznatog, generalno je to problem, ali posebno u našoj zemlji'', rekla je Amra za Bljesak.info i pita se ''zašto se ne usuditi da nešto probamo, da nešto uradimo, ako je to čudno i ako toga još nema?''

Uspješnoj ženi danas je, navodi Amra, vrlo teško boriti se, ali je u uvjerenju da to žene mogu iznijeti.

''Danas je puno teže ženama da se izbore sa svim životnim preprekama i izazovima. Prvo što se zbog nas i dalje očekuje da smo savršene domaćice, da smo idealne majke, da smo u kući, da smo tu za svoju obitelj i svojega muža, ali da pored toga imamo svoju karijeru, idemo u skladu s vremenom. Svašta se od nas očekuje'', rekla je, iako je vjerovanja da žene sve mogu.

Foto: Bljesak.info / Amra Silajdžić Džeko


Dodaje kako je za svaki uspjeh dovoljna motivacija te da se znamo ustati kada padnemo.

''Mislim da svi mi možemo biti uspješni, kada je tu prisutna dovoljna motivacija, kada u svom tom procesu ne nanosimo i nikome ne škodimo, kada postoji volja i naravno uz rad, trud i disciplinu, ništa nije nemoguće. Nije uvijek sve idealno. Mislim da je najveći uspjeh, kada padnemo da znamo da se ustanemo, da namjestimo krunu i idemo dalje'', rekla je Amra.

Uz uspješnu karijeru, majka je i troje djece, a otkriva kako je oduvijek željela puno djece i želim ih i dalje, kaže voditeljica u šali te dodaje kako ih suprug Edin još očekuje. Unatoč svim obavezama oba roditelja, vremena za korisno druženje s djecom uvijek ima.

''Prilično dosta vremena provodimo zajedno. Smatram da kvaliteta dolazi prije onog kvantiteta. I da zaista to vrijeme, kada smo svi zajedno kući trudim da ja svoje obaveze posložim, kada je to moguće, da budemo s djecom, iako su tu i bake. To vrijeme koje provedemo zajedno je maksimalno kvalitetno i imamo privilegiju da smo puno sa svojom djecom'', rekla je za Bljesak.info.

Očeve utakmice

Najpoznatiji bh. nogometaš, njezin suprug Edin, odlično se snašao u roditeljskoj ulozi, a slava, navodi ona, nije na njega utjecala. 

Foto: Bljesak.info / Amra Silajdžić Džeko

''Vrlo brzo sam, na samom počeku, vidjela kakav je Edin kao čovjek te sam mogla zaključiti kakav bi on otac mogao da bude. On je netko tko, u svom tom putu, usponu i karijeri, i kroz novac, nikakvi ga ti vanjski utjecaji nisu promijenili. On je još uvijek ono dijete kojeg su roditelji zaista dobro odgojili. To je ono što mi prenosimo na našu djecu, mislim da su lijepe stvari. Trudimo se da im prave vrijednosti i principe usadimo'', tvrdi Amra.

Očeve utakmice posjećuju najčešće obiteljski. Pred bh. reprezentativcem nalazi se mogućnost transfera i odlaska iz Rome u klub Inter, ali o tome, tvrdi njegova supruga još je rano službeno govoriti.

 
 
 
View this post on Instagram

Mostar

A post shared by Amra Džeko (@amra_silajdzic) on



''Još uvijek ne znamo ništa. To može biti lijepa i malo manje lijepa strana nogometa. I da ostanemo u Rimu meni je super, predivna klima, navikla sam se, super sam organizirala život sebi i djeci. S druge strane, i da idemo, opet sam spremna za neku novu avanturu, i Milano je super grad, ako to bude Inter. Tako da, što god da bude, skroz sam u redu s tim'', rekla je.

Amra jedna od inicijatora i pokretača online platforme Orea, koja služi za promociju i prodaju domaćih brendova, a cilj pokretanja bio je jačanje poslovanja bh. kreativaca.

''Ideja za pokretanjem online platforme kao što je Orea, je krenula onako sasvim spontano kada smo moj prijatelj i ja razgovarali o različitim mogućnostima kako unaprijediti ekonomiju, kako možemo na određene stvari, pogotovo kada je umjetnost u pitanju i neki zanati koji su u procesu izumiranja, kako da pokušamo da oni opstanu, da im marketinški pomognemo da budu veći, kako da ih pošaljemo izvan granica BiH'', tvrdi.

Osim Oree koja je, navodi, posao s kojim se bavi 24 sata na dan, sljedeće konkretne projekte nije nam željela otkriti, ali je istaknula kako je uvijek spreman za rad, kako tu obiteljske obaveze dozvole.

Kopirati
Drag cursor here to close