Wendy Morton

Britanskoj ministrici u Mostaru predstavljeno nešto puno bolje od politike

Poduzetnice su ministrici Morton prenijele svoja osobna iskustva upravljanja obrtom, a naročito su skrenule pažnju na poteškoće koje je na njihovo poslovanje imala pandemija…
Gospodarstvo / Posao | 23. 07. 2021. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posjeti Mostaru danas su boravili britanska ministrica za Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova, komonvelta i razvoja, Wendy Morton, i britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Matt Field. Pored sastanaka s dužnosnicima gradske uprave i kantonalne vlade, posjetili su trgovinu Hand Made Art Gallery na Starom mostu te razgovarali s grupom poduzetnica iz Hercegovine čiji proizvodi se ovdje mogu naći u prodaji.

Hand Made Art Gallery otvorena je prošle godine s ciljem da pruži priliku poduzetnicama i umjetnicama da prezentiraju radove i proizvode koje simboliziraju Bosnu i Hercegovinu, uključujući i certificirane službene suvenire, javno prepoznate i nagrađene.

Foto: PR / Britanska ministrica i veleposlanik u Mostaru

Pokretač i idejni tvorac ovog projekta Emica Ćorić okupila je ukupno 24 gazdinstva, udruženja, umjetnice, obrte i dizajnerice s ciljem kvalitetne prezentacije Bosne i Hercegovine i promoviranja lokalnih vrijednosti kroz suradnju sa malim poduzetnicima, zadrugama i obrtima.

Ministrica Morton je probala neke od veganskih slastica firme Rock'n'Raw iz Mostara, te drugih proizvoda iz domaće proizvodnje lokalnih obiteljskih gazdinstva s naglaskom na ekološku proizvodnju koji pune police ove trgovine.

Foto: PR / Britanska ministrica u Mostaru

Oduševila se ručno izrađenim nakitom i umjetničkim predmetima od drveta i keramike, kako tradicionalnim tako i onim modernijim. Poduzetnice su ministrici Morton prenijele svoja osobna iskustva upravljanja obrtom, a naročito su skrenule pažnju na poteškoće koje je na njihovo poslovanje imala pandemija Covid-19.

Foto: PR / Britanska ministrica u Mostaru

Kako bi donekle umanjili negativan utjecaj pandemije na kompanije kojim upravljaju žene u Bosni i Herzegovini, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva  i Veleposlanstvo Švedske su protekle godine, putem projekta BizUp koji provodi Fondacija 787, u suradnji s UN Women, podržale rad 15 takvih kompanija iz cijele zemlje.

Predstavnice obiteljskog biznisa Pavone iz Širokog Brijega koji se bavi proizvodnjom dizajnerske odjeće su isto tako bile u prilici da predstave svoje proizvode ministrici Morton. Tijekom ovog sastanka, najavljeno je da će Vlada Ujedinjenog Kraljevstva nastaviti pružati podršku poduzetnicama kroz nastavak ove inicijative u sklopu novog projekta ekonomskog osnaživanja žena u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close