Vincekovo na Buni

I ove godine obilježavanje početka rezidbe loze na Buni

Udruga malih vinogradara i vinara BUNA poziva na kulturnu manifestaciju "Vincekovo Buna 2019", koja se organizira devetu godinu uzastopno.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 22. 01. 2019. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga malih vinogradara i vinara obilježava dan početka rezidbe loze i blagoslov trsa u subotu 26. siječnja s početkom u 14 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Marina Držića u mostarskom naselju Buna.

''Tu proslavu pravimo u ime sv. Vinla. zaštitnika trsa i vinove loze pod imenom ''Vincekovo''. Namjera nam je da se obilježi početak rezidbe i blagoslov trsa, a očuva i tradicija uzgoja vinove loze, te pravljenja i kušanja vina uz naše običaje i dobra jela'', navode organizatori manifestacije.

Najavili su i održavanje prigodne svečanosti rezidbe i blagoslova trsa u vinogradu domaćina u 13 sati, nakon čega će proslavu nastaviti uz tradicionalni lovački čorbanac, vino, mezi i mnogo pjesme. Domaćinstvo devete uzastopne manifestacije "VINCEKOVO BUNA 2019"  pripalo je Leonardu Topiću i Stipi Andačiću.

Ispred organizatora, Udruge malih vinogradara i vinara Buna Mostar, njihov predsjednik Marinko Puljić, pozvao je sve koji mogu da dođu na proslavu.

Program kulturne manifestacije "Vincekovo Buna 2019"

  • 13 sati obred rezidbe i blagoslov trsa u Vinogradu kod domaćina Leonarda Topića i Stipe Andačića
  • 14 sati otvaranje manifestacije " Vincekovo Buna 2019." i pučko veselje uz vino, čobanac, mezu i pjesmu (sportska dvorana O.Š. Marina Držića Buna).
Kopirati
Drag cursor here to close