Vlada FBIH

Završen proces kupovine Staklene banke - u tijeku uknjižba objekta

Stavljanjem Staklene banke u funkciju uštedjelo bi se 750.000 KM godišnje.
Vijesti / Politika | 14. 12. 2017. u 20:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davorin Korać, šef Službe za zajedničke poslove Vlade FBiH, priopćio je da je Vlada FBiH završila kupovinu objekta Staklene banke u Mostaru, da je plaćen i porez na promet nepokretnosti, te je objekta u stanju u knjižbe.

Stavljanjem tog objekta u funkciju uštedjelo bi se 750.000 KM godišnje.

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, danas se pohvalio kako njegova Vlada nakon 25 godina rješava pitanje svog smještaja.

"Danas smo donijeli odluku o rješenju smještaja Vlade nakon 25 godina te mislim da to nije manje važno pitanje od Zakona o MIO-u i Zakona o proračunima. Vjerujem da smo u ovih 25 godina platili dvostruko više nego što vrijede ti prostori", kazao je premijer.

Korać je kazao kako je kao dio četveročlanog pregovaračkog tima, zajedno s premijerom na čelu te dvoje dopremijera održao s odgovarajućim pregovaračkim tima Vlade SŽ četiri ili pet sastanaka oko kupovine kompleksa u Nedžarićima koji obuhvaća sedam katastarskih čestica, zgradu Studentskog doma i pripadajuće dvorište.

"Održano je četiri ili pet formalnih sastanaka, uz uvažavanje procjena određenih sudskih vještaka, Pregovarački tim je izašao s prijedlogom zaključaka i cijenom koja će biti predložena pregovaračkom timu Vlade SŽ. Zaključci koji su ponuđeni i jednoglasno usvojeni na vladinoj sjednici sadržavaju cijenu 23,5 milijuna KM za cijeli kompleks", kazao je Korać.

U slučaju da ponuda bude prihvaćena cijena će biti izmirena jednim dijelom iz ovogodišnjeg proračuna, a drugim dijelom iz Proračuna za 2018. godinu. Kazao je kako odabrana lokacija ima niz pogodnosti, kao i mogućnost dogradnje.

ZAVIRITE U STAKLENU BANKU

  / Bljesak.info
  / Bljesak.info
  / Bljesak.info
  / Bljesak.info
  / Bljesak.info
  / Bljesak.info
  / Bljesak.info
Kopirati
Drag cursor here to close