Dan prije šutnje

Zadnjeg dana kampanje Herceg naručio vozilo za Vladu

Inače, službeni automobili su stavka o kojoj se prilikom potrošnje javnog novca najviše priča.
Vijesti / Politika | 11. 10. 2018. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pokreće se postupak javne nabavke 'Nabava putničkog vozila za potrebe Ureda predsjednika Vlade HNŽ'. Procijenjena vrijednost javne nabave iznositi 105.000,00 KM, bez PDV-a'', navodi se u Odluci Vlade Hercegovačke-neretvanske županije donesenoj 5. listopada.

Vozilo, koje će na kraju koštati 122.850 KM kupit će se putem otvorenog postupka.

Inače, službeni automobili su stavka o kojoj se prilikom potrošnje javnog novca najviše priča.

Ovo vozilo cijenom je ''preskočilo'' službeno vozilo dekana Medicinskog fakulteta u Mostaru koje je u prvoj polovini ove godine držalo rekord najskupljeg službenog automobila s cijenom od 85.000 KM.



I dok se neki diče štednjama, stabilnim proračunima, oni koji zbrajaju javne nabavke za limene ljubimce, kažu kako su se u prvoj polovini ove godine raspisala 292 tendera za nabavku službenih automobila s ukupnom vrijednošću od oko 9 milijuna maraka. Godinu ranije, za kupovinu službenih automobila potrošilo se 10 milijuna KM pa se lako zaključuje da je izborna godina premašila brojku izdavanja za službena vozila.

Samo je Vlada Federacije ove godine odobrila milijun KM za službena vozila, a neki izvještaju govore kako službeni sutomobili dnevno ''gutaju'' 20 tisuća KM.

Razlog tomu, oni koji se bave korupcijom i trošenjem javnog novca, vide u tomu da se u izbornoj godini pogoduje financijerima stranaka.

Podsjećamo, Herceg je nedavno nakon povratka iz Čapljine doživio prometnu nesreću u kojem je, u sudaru s Golfom 2, stradalo službeno premijerovo vozilo.

Kopirati
Drag cursor here to close