Radnici još uvijek na čekanju

Vlada HNŽ: Ministri iz SDA podržali odgovore na Upitnik EK, ne i kupovinu 'Ere'

Ministri iz SDA glasovali su za usvajanje cjelokupnih odgovora na Upitnik EK te protiv okončanja postupka za kupnju Hotela "Ero".
Vijesti / Politika | 17. 02. 2018. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Sjednica Vlade / Vlada HNŽ-a

Osam dana nakon što je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sazvao žurnu telefonsku sjednicu Vlade o usvajanju cjelokupnih odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije i okončanju procedure kupnje Hotela "Ero" za zajednički smještaj županijskih tijela uprave jučer u kasnim poslijepodnevnim satima stiglo je izjašnjenje ministara iz SDA, navode iz županijske Vlade.

 Ministri iz SDA glasovali su za usvajanje cjelokupnih odgovora na Upitnik EK te protiv okončanja postupka za kupnju Hotela "Ero".

''Odgađanjem odluke o usvajanju odgovora na Upitnik HNŽ je bezrazložno postala posljednja županija u kojoj je ta odluka usvojena i svojevrsni kočničar europskog puta BiH kojega neki očito samo načelno podupiru. Također, nakon što su sve potrebne odluke već donesene i procedure dovedene do kraja, ministri iz SDA sada ne pristaju na dovršetak procesa kupnje Hotela 'Ero', što je krajnje neodgovorno kako prema Vladi samoj, tako i prema ostalima uključenima u postupak, posebice radnicima Hotela. Nadamo se kako će rješavanje operativnih zadaća prevladati uske stranačke interese kako bismo odgovorili na izazove koji stoje pred nama na dobrobit građana'',  ističu iz Vlade HNŽ-a.

Podsjetimo, nakon prosvjeda radnika na prometnici M17 te potom pred zgradom Vlade HNŽ-a rečeno je kako je cijela stvar blokirana na zahtjev SDA.

''Očekivali smo izjašnjavanje Vlade o tome da predsjednik Vlade dobije ovlast da potpise ugovor o kupnji hotela Ero. Kolege ministri iz SDA su zamolili predsjednika Vlade da se izjašnjavanje odgodi na nekoliko dana dok se o cijeloj proceduri i kupnji hotela izjasni Kantonalni izvršni odbor SDA. Predsjednik Vlade je poštujući kolege u Vladi dao stanku i mi čekamo da se o konačnom ugovoru o kupnji hotela Ero očituje i oglasi SDA'', rekao je glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović.

Iz SDA su ranije za naš portal rekli kako podržavaju rješavanje problema uposlenika ali i da se situacija raščisti do kraja.

''Podržavamo da se pitanje uposlenih riječi na regularan i zakonit način i o tome treba iskreno razgovarati. Staviti sve dokumente na stol i naći rješenje. SDA želi samo jednu potpuno čistu situaciji u ništa drugo oko objekta koji se kupuje. To je naše jedno usmjerenje i naš zadatak i mi ćemo na tome ustrajati'', rekao je  Edin Mušić, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i dužnosnik SDA

Kopirati
Drag cursor here to close