RIP Democracy BiH

VIDEO | Prosvjed protiv Komšića u Mostaru

Prosvjednici su nezadovoljni izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.
Vijesti / Politika | 11. 10. 2018. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru se od 18 sati održava prosvjed protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Prosvjed organizira Hrvatska mladost, a povorka je krenula od mostarskog Kampusa do Šetnice na kojoj je smješten ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

''Želimo dati do znanja svim građanima Federacije BiH da postoje mladi ljudi koji su uglavnom hrvatske narodnosti da se poštuju naši interesi, naši zahtjevi, jer se s nama, na kraju krajeva, mora graditi bih i ako žele dobro Bosni i Hercegovini da trebaju ubuduće uvažavati interese nas mlađih i inače našeg naroda u BiH'', rekao je Petar Ćavar, jedan od prosvjednika.

Foto: Bljesak.info / Građani su nosili natpise 

Ćavar je rekao kako se dalo naslutiti kakav će biti rezultat izbora čim se Komšić kandidirao. 

Prosvjednici imaju transparente, a jedan od njih je glasio ''Not my president''.

Danijel Jurić, donedavno student Pravnog fakulteta SUM-a, sada nezadovoljni građanin je rekao kako ga zabrinjava izbor Komšića za Predsjedništvo.

''Nas, većinu ovdje, zabrinjava i najviše tišti način na koji je gospodin Komšić izabran za hrvatskog člana Predsjedništva. Naime, on je u potpunosti u pravu kada kaže da Ustav BiH ne govori o hrvatskom, srpskom, bošnjačkom članu Predsjedništva nego o članovima da je iz reda tog i tog naroda. Međutim, činjenica je da Hrvati u svojoj velikoj većini nisu glasovali za gospodina Komšića. Gospodin Komšić je izabran u svoju funkciju koju trenutno obnaša kao i 2006. i 2010. godine glasovima, većinski, bošnjačkog naroda. Tako možemo primijetiti da je gospodin Komšić dobio glasove u sredinama gdje Hrvata gotovo i nema'', rekao je Jurić i dodao:

''Gospodin Komšić, nije ni 2006. ni 2010. godine, svojim izjavama ne doprinosi i međuljudskim odnosima i  suradnji među tri konstitutivna naroda, tako da smatramo da gospodin Komšić svojim ponašanjem, prije svega stvaranjem neke atmosfere straha, nekakve atmosfere sukoba između naroda i stvaranja svojevrsnih sukoba i animoziteta prema Republici Hrvatskoj, prema Republici Srbiji, neće doprinijeti nikakvom poboljšanju u stvaranju međunacionalnih odnosa u BiH''.

Komšić izabran je treći put za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, osvojivši  više od 190.000 glasova.

Kopirati
Drag cursor here to close