Usporedba Čovića i Komšića

Svađa u Mostaru: Optužbe iz SDP-a i DF-a

"Gospodo, ne budite kukavice. Pozivam vas da dođete u Mostar i građanima ovog grada pojasnite taj vaš stav'', stoji u priopćenju.
Vijesti / Politika | 15. 12. 2019. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dogovor između SDA, SBB-a i DF-a postignut već sad famoznog petka 13., koji bi trebao srušiti Vladu Kantona Sarajevo, donio je mnogo bure na bh. političkoj sceni, a osjetio se i u Hercegovini. Prava svađa između lokalnih organizacija i pojedinaca iz SDP-a i DF-a izbacila je na površinu i neke teške optužbe.

Prvo je zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu Federacije BiH Ahmed Džubur, vjerojatno inspiriran napadima na stranačkog lidera Željka Komšića "pozvao funkcionere SDP-a da dođu u Mostar i građanima priopće svoje uvjerenje da su predsjednik Komšić i gonič robova iz Sokola Čović isto", prenosi portal Klix.ba.

"Gospodo, ne budite kukavice. Pozivam vas da dođete u Mostar i građanima ovog grada pojasnite taj vaš stav. Bilo bi jako lijepo da o tim vašim stavovima čujete stav građana Mostara. Ako ste toliko sigurni u svoje tvrdnje onda nemate razloga da se plašite i da mislite da bi isto prošli kao što je prošao 10. srpnja Dragan Čović pred radnicima sada već bivšeg Aluminija. Mi u DF-u razumijemo da su iz vaše ugodne pozicije trulog morala Komšić i Čović isto, jer je ljudima koji u teškim vremenima neće da ponesu odgovornost sve isto. Isti su za takve ljude s jedne strane otvoreni neprijatelji države i kriminalci, te s druge strane dokazani patrioti i ljudi koji tuđe kave nisu popili, a kamoli što više", napisao je Džubur.

Džubur dalje tvrdi da u SDP-u priželjkuju poraz države Bosne i Hercegovine kako bi ga fakturirali "nama i predsjedniku Komšiću".

"Nemate nikakvo moralno pravo da kao plačljiva derišta popujete o koalicijama, jer mi s HDZ-om nismo u nikakvoj koaliciji, nego im tu poziciju omogućava ustavno ustrojstvo koje omogućava da glasovi HDZ-a u postojećem političkom sustavu vrijede tri do četiri puta više nego glasovi svih drugih. Mi ćemo se protiv toga boriti. Boriti ćemo se čak i za vas koji sa političkih tribina dobacujete i sipate otužne dosjetke, a vi kako god hoćete. Na kraju još jednom vas pozivam da dođete u Mostar i testirate snagu svoje bijedne argumentacije. Dođite, ili zašutite", tvrdi Džubur.

Iz SDP-a nisu čekali mnogo, Džuburu su iz kantonalne organizacije HNK uzvratili na sličan način.

"Gospodin Ahmed Džubur, kao ratni dezerter, ima najmanje pravo držati moralne lekcije, a pogotovo građane Mostara uzimati kao žirante vlastitih lopovluka i svoje potrebe, da budu dio vlasti, kako bi preko izmišljenih obiteljskih udruženja nastavio krasti novac kroz izmišljene projekte. Nemate potrebu da se pravdate SDP-u, nego vlastitim biračima koje ste izdali i koji su s pravom ljuti jer ste slagali sve što ste obećali samo da bi ste se dobro prodali i otišli pod suknju SDA za rad par fotelja i malo grantova", kažu iz SDP-a.

''Za razliku od vas, zelenih slugana i izdajnika birača, nastavljaju dalje, kadrovi SDP-a će govoriti svaki dan i vama i Čoviću ono što vas boli, jer ste i jedni i drugi dokazani lažovi (imate bezbroj izjava na FB profilu vašeg predsjednika na kojem mu se vaši vlastiti članovi i birači zahvaljuju za izdaju i prevaru), pa nemate potrebe da se ljutite na vlastito slugansko ponašanje koje su ovih dana svi osim vas primjetili'', navode.

"Drago nam je da su generacije mladosti imali priliku vidjeti svojim očima na vašem primjeru što konkretno znači ona narodna kako je patriotizam utočište hulja. Ne držite nam lekciju o opoziciji i hladovini, jer je vlast za koju vi prodajete i dušu i obraz daleko veći komfor u kojem bi još da jašete službena vozila, trošite reprezentaciju, službene telefone... Isti film vašeg patriotizma smo gledali 2015. godine kada ste kao dio vlasti glasovima DF-a dali Čoviću šest federalnih pozicija u Vladi FBiH koje nikada do tada nije imao. Upravo su ministri DF-a smijenili multietničku upravu Aluminija i taj isti Aluminij isporučili HDZ-u da završi započeto", navode dalje.

Nastavljaju da nema potrebe da bilo koga izjednačavate, za to ste se pobrinuli upravo vi, dopuštajući da vaš novi lider Bakir Izetbegović pregovara sa HDZ-om i SNSD-om u vaše ime.

"Mi, u SDP-u, smo odbili biti dio SDA folklora, za razliku od vas nekoliko u DF kojima je gram vlasti važniji od svega drugog, pa gospodine Džubur nemate potrebe da se ljutite na bilo koga, nego da uživate u vremenu vaše moralne hipokrizije koja doživljava svoje najbolje dane", zaključili su na kraju iz SDP HNK.

Kopirati
Drag cursor here to close