HNŽ napredovao

SDA predstavila rezultate rada u HNŽ-u

Od županije koji nije mogao izmirivati ni osnovne obaveze prerasli smo u županiju koja je pokrenula važne infrastrukturne projekte, kazao je Šoše
Vijesti / Politika | 20. 09. 2018. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini HNŽ-a Ajman Šoše, te ministri u aktualnom sazivu Vlade ove županije Ajdin Teletović (turizam, trgovina i okoliš), Adnan Faladžić (finansije) i Rašid Hadžović (obrazovanje), koji su ujedno i kandidati SDA za Skupštinu HNŽ-a, predstavili su danas rezultate rada tijekom mandata na isteku.


Šoše je istaknuo stabilizaciju proračuna i, kako je rekao, “domaćinski odnos” kad je riječ o financijskoj stabilnosti i financijskim tokovima. Istaknuo je da su proračuni u ovom periodu bili realni i uravnoteženi i što je posebno važno - usvajani su na vrijeme.

'' Od županije koja nije mogla izmirivati ni osnovne obaveze prerasli smo u županiju koja je pokrenula važne infrastrukturne projekte'', kazao je, ističući Zakon o zaštiti obitelji s djecom za koji se godišnje izdvaja oko šest milijuna KM. Donoseno je, kako je kazao, više od trideset zakona, a predlagači su bili većinom iz ove stranke.

Podsjetio je i na nezakonito imenovanje komesara policije i borbu za rješavanje tog problema, kao i nastojanje da se izmjeni Ustav po pitanju jezika, pisma i konstitutivnosti Srba u ovoj županiji, piše Oslobođenje.ba.

Ministar obrazovanja Rašid Hadžović istaknuo je stabilizaciju Univerziteta "Džemal Bijedić", poboljšanje sudentskog standarda, izgradnju studentskog doma, a naveo je i ostvarene rezultate iz projekata energetske efikasnosti, izgradnje škole u Kočinama, potpisivanja kolektivnih ugovora sa sindikatima...

Adnan Faladžić, ministar financija u Vladi HNŽ-a, potvrdio je da je prioritet svih ministara bila financijska stabilnost. Naveo je da županijski proračun tijekom četiri godine narastao za 21 milijun KM.

Ministar turizma i okoliša Ajdin Teletović naveo je niz zakonskih promjena u ovom resoru, brojne investicije i projekte koji su poboljšali turističke potencijale ovog kantona, posebno izdvajanje za Aerodrom Mostar. Podsjetio je i na sve veći broj turista na destinacijama u ovoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close