Rat priopćenjima

SDA odgovorila drugovima

Mostarska SDA navodi kako je Bakir Izetbegović tijekom pregovora o Mostaru ''zauzeo krajnje korektan i principijelan stav da dogovora s HDZ BiH može biti samo ukoliko suglasnost na tekst sporazuma daju i sami Mostarci''.
Vijesti / Politika | 23. 11. 2020. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neće moći gospodo i drugovi'', poručio je Gradski odbor SDA Mostar kantonalnom odboru SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona navodeći kako s ''gnušanjem odbacuje sve navode KO SDP BiH HNK o tome kako su SDA i  predsjednik  Bakir Izetbegović, navodno prodali Mostar''.

Mostarska SDA navodi kako je Bakir Izetbegović tijekom pregovora o Mostaru ''zauzeo krajnje korektan i principijelan stav da dogovora s HDZ BiH može biti samo ukoliko suglasnost na tekst sporazuma daju i sami Mostarci, odnosno mostarska SDA''. 

''Takav stav Izetbegović je zadržao tijekom cijelog trajanja pregovora, pa čak i neposredno prije samog čina potpisivanja. Tko pročita Sporazum o Mostaru u to se i sam mogao uvjeriti, ali onaj koji to nije ili neće, očito se može posvetiti teorijama zavjere i političkoj znanstvenoj fantastici'', priopćila je SDA navodeći kako SDP ne zanima istina.

''Da ovu stranku zanimaju točne činjenice, onda ne bi tek tako i 'na riječ' vjerovali Miloradu Dodiku, koji je očigledno planski 'bacio kost', kako bi unio nemir na bosanskohercegovačku i mostarsku političku scenu. Na bačenu kost Dodika, odmah je natrčao SDP BiH i suštinski se pošteno izblamirao. Između riječi Milorada Dodika, koji svako malo poziva na disoluciju BiH i provjerenih stavova dokazanih BH patriota, SDP BiH bira Dodikovu verziju stvarnosti!?'', navodi SDA.

Dodaje se kako je SDP ''zarad sitnih i sumnjivih probitaka ući u dogovor s Dodikom'' te da je ''Dodik postao čovjek od najvećeg povjerenja SDP BiH u HNK''.

GO SDA Grada Mostar u priopćenju je naveo kako se pitanja Mostara moraju rješavati, prije svega, u Mostaru.

''Svako uplitanje raznoraznih 'dušobrižnika i teoretičara zavjere' iz drugih sredina može samo naštetiti interesima grada i njegovih stanovnika. Mostar se u ova izazovna vremena mora okrenuti samom sebi, a probosanske stranke suradnji, sve s ciljem da pobijedi patriotska ideja jedinstvenog Mostara u cjelovitoj i suverenoj BiH'', navodi se u priopćenju te poručuje ''onima koji radije vjeruju Dodiku, nego onima koji su branili i brane suverenitet BiH, da se dozovu pameti i prestanu djelovati u funkciji onih koji bi BiH i Mostar najradije podijelili, samo da mogu''.

Kopirati
Drag cursor here to close