HZD BiH

Sastanak zbog Salakovca: Ništa bez suglasnost županijskih i gradskih vlasti

Sastanak o sigurnosnoj situaciji po županijama održan je povodom prošlotjednih događanja i nastale situacije oko pitanja migracija i izbjeglica…
Vijesti / Politika | 24. 05. 2018. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sigurnosna situacija na području svake županije je isključivo županijska nadležnost sukladno važećim zakonima, uz maksimalno uvažavanje propisa i zakona o ljudskim pravima'', jedan je od zaključaka sastanka predsjednika HDZ-a BiH i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, s predsjednicima županijskih Vlada, županijskim ministrima MUP-a i ravnateljima Ministarstva unutarnjih poslova.

Kako je priopćeno, sastanak o sigurnosnoj situaciji po županijama održan je povodom prošlotjednih događanja i nastale situacije oko pitanja migracija i izbjeglica koji su smješteni u Izbjeglički centar Salakovac.

  / Sastanak u Sredinšnjici HDZ-a BiH

Nazočni dužnosnici su se obvezali na koordinaciju i zajedničko djelovanje sukladno zakonima i Ustavu, kako bi se ovim procesima upravljalo na najbolji mogući način.

''Svaki nezakoniti postupak, bez obzira tko ga dogovarao, ne može biti važeći bez suglasnost županijskih i gradskih vlasti. Problem ilegalnih imigranata potrebno je riješiti na razini države Bosne i Hercegovine uz apsolutnu koordinaciju i svih državnih, entitetskih, županijskih i lokalnih tijela vlasti'', navedeno je u priopćenju.

Sa sastanka je, kako se navodi, upućen poziv nadležnim institucijama da jasno i nedvosmisleno osude nezakonito i neustavno djelovanje, te da se prema ovom osjetljivom pitanju djeluje zajednički, operativno i koordinirajuće.

Kopirati
Drag cursor here to close