PRO-Budućnost

Pružanje podrške: Bešlić će posjetiti migrante u Bihaću?

Načelnici i gradonačelnici iz svih dijelova Bosne i Hercegovine u četvrtak, 28. ožujka, doputovat će u Bihać, kako bi potpisali svečanu izjavu
Vijesti / Politika | 22. 03. 2019. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara i načelnik Ljubuškog, djelom su od 15 gradonačelnika i načelnika koji će ukazati pomoć Bihaću.

Načelnici i gradonačelnici iz svih dijelova Bosne i Hercegovine u četvrtak, 28. ožujka, doputovat će u Bihać, kako bi potpisali svečanu izjavu o pomoći tom gradu te zajednički posjetili migrantski kamp BIRA.

Svečanu izjavu potpisat će, osim gradonačelnika Bešlića i načelnika Barbarića, načelnici i gradonačelnici Banje Luke, Centra (Sarajevo), Doboja, Goražda, Istočnog Novog Sarajeva, Jajca, Maglaja, Petrova, Prijedora, Sanskog Mosta, Trebinja, Vareša i Zenice, priopćeno je iz PRO-budućnosti.

Oni su se, navode organizatori tog skupa, ''odazvali pozivu i odlučili simbolično, ali i materijalno pomoći Bihaću, koji se suočava sa migrantskom krizom, a koja ometa normalan i uobičajen život građana u toj lokalnoj zajednici''.

''Na ovaj način, kolege će iskazati razumijevanje i solidarnost sa gradonačelnikom i građanima Bihaća, koji su, tijekom poplava 2014. godine, nesebično pomagali mnogim lokalnim zajednicama koje je zahvatila ta elementarna nepogoda'', navode u priopćenju.

Događaj je organiziran u okviru akcije "Pomozimo Bihaću", koja je pokrenuta uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, a nakon sastanka i razgovora sa predstavnicima Grada Bihaća i gradonačelnika Šuhreta Fazlića. Posjeta 15 načelnika i gradonačelnika je prvi krug akcije "Pomozimo Bihaću", u koju će, postupno, biti uključivani i načelnici i gradonačelnici ostalih zajednica, njih 73, u kojima djeluje USAID-ov projekt PRO-Budućnost.

Inače, PRO-Budućnost je projekt Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services (CRS) u suradnji sa Forumom građana Tuzle, Centrom za razvoj mladih Kult, Nansen dijalog centrom Mostar, Caritasom BiH i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka, priopćeno je iz PRO-budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close